logo

trugen jacn
28 Kasım 2014

ÇİN, TÜRKİYE’NİN TAYLAND’DAKİ 300 UYGUR’LA AÇIKLAMALARINDAN RAHATSIZ OLDUĞUNU AÇIKLADI..!

Çin, Türkiye'nin açıklamalarından rahatsız!
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Çin, Türkiye’nin Tayland’daki 300 Uygur Türkü’nün kabul edebileceğine yönelik söylemlerinden rahatsızlık duyduğunu açıkladı.
Çin’in uyguladığı zulümden dolayı yaşadıkları Doğu Türkistan’dan ayrılan yaklaşık 300 Uygur, Tayland’daki bir kampta blunmuşlardı. Tayland polisi, Uygur’ların insan kaçakçıları tarafından söz konusu kampa yerleştirildiklerini bildirmişti.
Türkçe konuşan Uygur’lar, Türkiye’nin kendilerine sahip çıkmasını ve Çin’e geri gönderilmemelerini istemişti. Geri gönderildikleri takdirde Çin yönetimi tarafından kurşuna dizilme tehlikesiyle karşı karşıyalar. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, muhatap ülkelerle görüşmelerin sağlanıp anlaşıldığı takdirde, Uygur Türkleri’nin Türkiye’ye getirilebileceklerini açıklamıştı.
Çavuşoğlu’nun ifadeleri, Çin Dışişleri Bakanlığı’na soruldu. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying Reuters’a yaptığı yazılı açılamada, “Konu Tayland’la Çin arasındaki bir konudur, ‘ilgili ülke’ bu işe karışmamalıdır” ifadelerini kullandı.
Çinli sözcü açıklamalarına, “İlgili ülkeyi sözkonusu konuyla alakalı olarak, yerleştirme konularına karışmaktan derhal vazgeçmesi konusunda uyardık, ve dikkatli ifadelerle bu tür eylemlerden, bu olayı hoşgören yanlış anlaşılabilir sinyaller göndermekten ve hatta yasadışı göçe destek vermekten vazgeçmelerini istedik” şeklinde devam etti.
Hua, “Yasadışı göç hareketleri, uluslararası normal seyahat akışını bozabilir, uluslararası toplumdaki ilişkilere zarar verebilir ve ilgili ülke ve bölgelerin güvenliğini tehlikeye atabilir” dedi.

KAYNAK  :  http://www.dunyabulteni.net/haberler/315690/cin-turkiyenin-aciklamalarindan-rahatsiz

Etiketler: » » » »
Share
4458 Kez Görüntülendi.