logo

trugen jacn

AYDIN VE GAZETECİLERDEN SARIKAYA’NIN ÇİN YANLISI YAZISI İLE HAKSIZ SUÇLAMASINA TEPKİ

Habertürk.com yazarı Muharrem Sarıkaya,geçtiğimiz günlerde Çin’in davetlisi ve ÇKP İşgal yönetiminin misafiri olarak gittiği Çin işgali altındaki Doğu Türkistan’dan döndükten sonra gezi notlarını yayınladı.Bay Sarıkaya Doğu Türkistan’daki gördüklerini Çin’in talebi doğrultusunda tam Çin yanlısı ve gerçeklerden tamamen uzak bir şekilde kaleme aldı.Ayrıca Çin Komünist partisi Diktatörlüğünün işgali altında etnik Soykırımla yok olmak tehlikesi ile karşı karşıya bulunan mazlum Müslüman Türkleri de Çin’in ağzı ve tanımı ile suçladığı görüldü. Ancak, bu gerçek dışı yazı ve haksız suçlamalara karşı dünya ve Türkiye’den bir çok aydın ve gazeteci sert tepki gösterdi. Bazı gazeteciler ise Doğu Türkistandaki gerçekleri dile getirerek Bay Sarıkaya’nın yazdıklarını yalanladı. Bir diğer tarihçi bilim adamı ve insan Hakları aktivisti Dr.Olsi ise Sarıkaya’nın yazdıklarının kendisinin bizzat şahit oldukları ile asla uyuşmadığını ifade etti. Ayrıca Bay Sarıkaya’ya çağrıda bulunarak “Tv. ekranlarında kendisi ile bu konuyu açık olarak tartışmaya hazırım.Bizzat şahit olduğum gerçekleri Sarıkaya’nin yüzüne karşı haykırmak istiyorum.” sözleri ile tepki gösterdi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Hamit GÖKTÜRK/UYHAM

Habertürk.com yazarı Muharrem Sarıkaya,geçtiğimiz günlerde Çin’in davetlisi ve ÇKP İşgal yönetiminin misafiri olarak gittiği Çin işgali altındaki Doğu Türkistan’da Çinli işgalcıların daha önceden tiyatro sahnesi olarak hazırladığı, kurgulanmış tiyatro sahneleri ile ve özellikle ezberletilmiş sözde “Eğitim Merkezlerin”deki Çin’in işbirlikçisi güdümlü Uygurlarla görüşmüş ve döndükten sonra Çin ve Doğu Türkistan gezisinin intıbalarını köşesinde tefrika olarak yayınlamıştı. Çin’in misafiri olarak bu ülkeye giden Sarıkaya yazılarında bu ülkedeki durumu misafiri olduğu İşgalci Çin yönetiminin arzusu ve yönlendirmesine göre tam Çin ağzı ile anlatmış ve Müslüman Türkleri tam Çin ağzı ile “Aşırı Radikal-Terörcü Vbenezeri ” cümlelerle haksız ve hukuksuz olarak suçlamıştır. Ayrıca, İşgalci Çin’in işgal ettiği Doğu Türkistan’daki sömürge ve talan politikasından hiç bansetmemiş,bu ülkenin zengin kaynaklarının batılı Sömürgecilere rahmet okutacak şekilde nasıl sömürüldüğünü ve bu ülkenin gerçek sahipleri olan Türklerin bu zenginiilikilerinin nasıl talan edilerek Çin’e taşındığından hiç söz etmemiş ve bölgede Çin’in gerçekleştirdiği sözde gelişmeleri ve halkın refah ve zenginliğini öve öve bitirememiştir.

Sarıkaya’nın bu gerçekleri asla yansıtmayan ve Çin’in yalanlarının paralelindeki bu gezi notları ile Mazlum Uygur Türklerini Çin’ın töhmet içerikli tanımlamaları ile suçlaması Türkiye başta diasporada yaşayan Doğu Türkistanlılarca tepki ile karşılanmıştır.


Ancak, her aydın ve gazeteci Muharrem Sarıkaya gibi Çinsevici değildir . Ülkemizde ve dünyamızda Vicdanlı,insanlık şerefi taşıyan ,hak hukuk,adalet ve hakkaniyet duygusuna sahip aydıınlar ve gazeteciler de çok şükür vardır. Çin’in etnik soykırımlarını gören doğruları yazan vicdan ve insanlık onurundan asla vazgeçmeyenler de mevcuttur.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı
prof.dr.ilyas doğan  Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Sayın Prof.Dr.İlyas Doğan : Çin yönetimince Uygurlara yapılan soykırımı görmek için insanın gönül gözünün açık olması gerekiyor 

Ülkemizin hukuk alanındaki önemli bilim insanlarımızdan Gazi Ün.öğretim üyesi sayın Prof.Dr.İlyas doğan da twitter üzerinden paylaştığı yorumunda Sarıkaya’nın Çin yanlısı ve Çin zulmünün mağdur ve mazlumu Uygur Türklerini Çin ağzı ve tanımlaması ile suçlamasına ” Uygurlara yapılan soykırımı görmek için gönül gözünün açık olması gerekiyor @msarikaya6 orhun anıtında “çinlinin tatlı sözüaltın ve hediyelerine kanma” derken bir bildiği vardı. Çin in reklam edilip sonuç alınamayacak ülke onurlu Türk toplumudur. Kimse mürekkebini boşa harcamasın https://twitter.com/b_altg/status/ ” sözleri ile tepkisini ifade etmiştir.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, yazı

Gazeteci Sayın Bayram Altuğ Bay Sarıkaya’yi Yalanlıyor

Bu haysiyetli ve şerefli aydınlarımızdan Bunlardan birincisi Sayın Bayram Altuğ’dur. Sayın Altuğ Muharrem Sarıkaya’nın Doğu Türkistan’da görmediği veya görmek istemediği ÇKP Faşizminin insanlık dışı cinayetlerini ve zulmünü görmüş ve bunu twitter hesabından şu cümlelerle paylaşmıştır ;

Meslektaşımızın gittiği yerlere Ağustos sonunda ben de gittim. Ama benim gördüğüm altta bulunan linkteki yazının tam tersine; Müslüman Uygur Türklerinin “terör bahanesiyle” Çin tarafından sistematik ve planlı şekilde yok ediliyor olmasıydı.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar

dR.oLSİ JAZEXHİ RESİMLERİ ile ilgili görsel sonucu

Dr.Olsi Çin’in Doğu Türkistan’da Türklere Baskı ve Etnik Soykırımını Tartışmaya Hazırım

2. kişi ise, Kanada uyruklu Tarihçi ve insan hakları aktivisti Müslüman Arnavut Kardeşimiz Olsi Jhaziji(Yazıcı) ‘dır. Sayın Dr. Olsi geçtiğikiz Ağustos ayında Sarıkaya gib.i Çin yönetiminin özel daveti ile Doğu Türkistan’a gitmiş ve Aksu ili’ndeki bir Çin Tipi Nazi Kampını ziyaret etmiş gerçekleri bizzat görmüş ve çektiği görüntüleri de paylaşmıştır.Dünyanın önde gelen medya organlarına canlı programlar yaparak ÇKP Faşizminin Çin tipi bu Nazi Kamplarında Müslüman Türkleri yönelik insanlık dışı cinayet ve soykırımlarını anlatmıştır. Dr.Olsı twitter hesabından Bay Sarıkaya’ya şunları söylüyor ;

! Doğu Türkistan’daki Çinazi kampları hakkındaki iddiaları batı dezenformasyon zan ederek, batının Doğu Türkistan’da Faşist Çin yönetim tarafından uygulanan hak ihlalleri ve soykırım belgelerini çürütmek için Doğu Türkistan’a gitmiştim. Ancak, Çin’in Uygur Halkına uyguladığı insanlık dışı baskı ve etnik temizlik politikalarına bizzat tanık oldum. Arnavut gazeteci Olsi Jazexhi (@OlsiJ),
Doğu Türkistan’daki Çin soykırımını “propaganda” olarak tanıımlayan Türk gazeteci Muharrem Sarıkaya’yı açık münazaraya davet ediyorum ve yazdıklarının tamamen Çin yalanlarından ibaret olduğunu her kesin önünde yüzüne karşı haykırmak istiyorum.

Vicdanlı,onurlu hak ve hukuktan ve adaletten,ezilenden ve mazlumdan yana Dr.Olsiye teşekkürler

NOT : Bay Muharrem Sarıkaya’nın Çin gezisi izlenimlerini aşağıdaki şu linklerden ulaşabilirsiniz ;

https://haberturk.com/…/2540983-iste-o-egitim-merkezleri-o-…

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1028 Kez Görüntülendi.