logo

trugen jacn

ÇKP DİKTATORYASININ SIZDIRILAN “GİZLİ UYGUR SOYKIRIM BELGESİ “‘NDEN AYRINTILAR -3

ÇKP yönetiminin sızdırılan ve 16 Kasımda The New York Times gazetesinde yayınlanan “Uygurları Soykırımla Yok Etme Gizli Belgesi” Çin yönetiminin İşgali altında yaşayan Doğu Türkistan Türklerini toptan yok ederek bu ülkeyi tamamen etnik Han Çinlilerinin yaşadığı bir Çin toprağı haline getirmek niyetini açığa çıkardığı bildirildi.

Çin zulüm resimleri ile ilgili görsel sonucu

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

ÇKP’İN GİZLİ BELGESİNDE ANLATILANLAR ÇİN’İN UYGURLARA ETNİK SOYKIRIM NİYETİNİ AÇIĞA ÇIKARMIŞTIR

Çin hükümetinden yeni sızan belgeler, ÇKP. diktatörlüğünün işgali altındaki Doğu Türkistan’da yaşayan ve azınlık olarak tanımladığı Müslüman Uygur,Kazak ve diğer Müslüman Türklerin üzerindeki baskının acımasızlığını ortaya koydu.

Müslüman Türk Azınlığa uygulanan ağır insan hakları ihlallerine duyarlı olduğu tahmin edilen bir isimsiz bir ÇKP Üst düzey yetkilisi tarafından 403 sayfalık gizli belge New York Times’a sızdırıldı.  İsmi açıklanmayan ÇKP üst düzey yetkilisi bu tür belgelerin açığa çıkarılmasının Çin’de İktidardaki Çin Komünist Partisinin işlediği insanlık suçlarından en azından caydırılmasına zorlayabileceğini umut ettiğini bunun da etnik Uygur soykırım suçlarını engelleyebileceğini ifade etttiği belirtiliyor.

Belgeler, bir milyondan fazla Uygur, Kazak ve diğer Müslüman Türk azınlıkların Toplama kampları ve hapishanelerde tutmak için Uygur bölgesindeki operasyonlarıyla ilgili ürpertici bilgileri ortaya koyuyor.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping tarafından yapılan hizmete özel gizli konuşmalar ve diğer mahrem bilgileri içeren sızan belgelerde, 150 sayfadan fazla yönergenin yanı sıra Uygur halkının gözetimi ve kontrolü hakkındaki yapılması gerekenler ve raporları içeriyor. Ayrıca, Çin’in diğer bölgelerinde yaşayan Çinli(Hui) diğer Müslümanlara da dini konularda sınırlama getirilmesi planları da bulunuyor.

Sızdırılan gizli belgelerde ÇKP Patronu Xi’nin yetkilelerin uygulama ve eylemlerine ilişkin uluslararası eleştirileri karşılama, ve bu eleştirileri reddetmeleri için yetkililere ne yapmaları konusunda kapalı kapılar ardında tavsiyelerde bulunduğunu kaydetti.

Çin zulüm resimleri ile ilgili görsel sonucu

ÇKP Patronu Xİ : “ Uygulamalardan Düşman kuvvetler Şikayet ederse (sızlanırsa) veya Bizim Sincan’daki imajımızı kötüleştiriyorsa bundan Asla korkmayın”

Sızdırılarak yayınlanan belgelerin içinde en çarpıcı olan konulardan biri de ÇKP.Genel Sekereteri Xİ’nin Uygur bölgesindeki ÇKP.yerel yetkililere, gözaltı kamplarında tutulan akrabalarının durumunu soran aile üyelerine nasıl cevap vereceğine dair kılavuz ilkeleri de talimat olarak bildiriyor. Ailelerini ziyaret eden öğrencilerden geri dönecek olanlara , aile üyelerinin serbest kalmalarına gitmelerine izin verilmemesinin gerekçesi olarak , “Ebeveyinlerinin kendi iyilikleri için Tutulduklarının ” bildirilmesini tavsiye ediyor.  Ayrıca, onlara gözaltındaki yakınlarının gelecekteki davranışlarının, onların tutuklu kalış sürelerini belirleyeceği konusunda açıkça tehdit edilmeleri ” de telkin ediliyor.

Yetkililere, aile üyelerine bir suç işleyip işlemedikleri sorulursa, “Düşüncelerinin sağlıksız düşüncelerden etkilenmiş olması” şeklinde yanıt vermelerinin dayatılması talep ediliyor. Aile üyelerine ” İslami radikalizmin virüsü ile bulaştıkları ve zehirlendikleri ve bu zehirlenmenin çevreye bulaşmasının önlenmesi için karantinaya alındıkları ve bu virüslardan kurtularak bir an önce iyileşmeleri gerektiğinin söylenmesi ” salık veriliyor.

Sızdırılan ve NYT.gazetesinde yayınlanan ÇKP genelgesinde ayrıca, Ağustos/2016 yılında Urumçi’ye atanan ÇKP Bölgesel genel Sekreteri Chen Quanguo’nun atanmasından sonra , Uygurlara yapılan baskıların aniden artmasına ve onların toplu şekilde gözaltı (Toplama)kamplarına hapsedilmesi uygulaması şiddetli bir şekilde icra edilmeye başlandı. Sızdırılan gizli belgelere göre Uygurların,Kazakların ve diğer Müslüman azınlıkların Toplama kamplarına kitlesel olarak hapsedilme olayı belge’de yer alan “Toplanması gereken herkesin gözaltına alarak kamplara kapatılması ” emrinden sonra yaygın ve şiddetli bir şekilde uygulandığı görüldü.

Çin zulüm resimleri ile ilgili görsel sonucu

Yarkent ÇKP Yetkilisi Wang Uygurları Toptan Hapsetmeyi Reddettiği İçin Ortadan Kaldırıldı

ÇKP’nin Sızdırılan gizli belgelerinde yerel ÇKP.yetkililerinin Uygur bölgesinin Uygur nüfusu üzerinde yeterli baskı uygulamaması eleştiriliyor.Bundan dolayı Yarkent bölgesi yerel ÇKP Sekreteri Bay Wang Yongzhi’nin ÇKP’deki görevindeki yükselişi ve daha sonraki tenzil durumu (görevden uzaklaştırılması ve daha sonra ortadan kaybedilmesi) de ayrıntılı olarak anlatılıyor. Yarkent Yerel ÇKP yetkilisi Bay Wang, ilk başta Uygurların kitlesel gözaltına alınmasında büyük bir bağlılık ve yararlılıklar gösterse de, daha sonraki ekonomik kalkınma konularındaki icraatlarında bölgedeki ekonomik büyümeyi ciddi şekilde engellediği ifade ediliyor. Bu olumsuz ve başarısız durumu fark ve tesbit edildikten sonra kendisi hakkında ÇKP. politikalarının uygulanmasında ciddi hatalar ve şüpheler oluşturduğu belirtiliyor. Yarkent yerel ÇKP Yetkilisi Wang’in görevden uzaklaştırılması ve ÇKP içindeki konumunun ” Tükenmesini açıklayan ” bir belgede ise, “Toplanması (hapsedilmesi) gereken bütün Uygurları gözaltına alarak kamplara hapsetmeyi reddettiği için ” sözleri ile sebeplerini ortaya koyuyor.

Kaynak : https://onepathnetwork.com/leaked-chinese-documents-expose-uyghur-abuse/?fbclid=IwA

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
616 Kez Görüntülendi.