logo

trugen jacn
03 Mayıs 2019

HRW ÖRGÜTÜ’NDEN ÇARPICI RAPOR : ÇİN,TÜRKLERİ IJOP TAKİP SİSTEMİ İLE SÜREKLİ İZLİYOR

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), yayımladığı bir raporda, Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan Türkleri kitlesel olarak takip etmek, gözetlemek ve keyfi olarak gözaltına almak için bir çeşit cep telefonu “Entegre Ortak Operasyon Platformu (Integrated Joint Operations Platform – IJOP” uygulaması kullandığını açıkladı.
HRW\'den çarpıcı rapor: Çin, Sincan\'da Müslümanları IJOP\'la izliyor

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

İnsan Hakları Gözleme Örgütü (HRW) tarafından hazırlanan raporda, Çin’in Doğu TÜrkistan’da yaşayan Müslüman Türkleri Entegre Ortak Operasyon Platformu (Integrated Joint Operations Platform – IJOP) ile sıradan insanlar hakkında çok miktarda ve çeşitli konularda çok ayrıntılı bilgiler toplamakta olduklarının tespit edildiği belirtildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, IJOP uygulamasının insanların kan gruplarından boylarına, ‘dini atmosferlerinden’ siyasi aidiyetlerine kadar birçok bilgiyi toplayabildiğini duyurdu.

Örgüt, IJOP platformunun, insanların hareketlerini, telefonlarını, taşıt araçlarını ve kimlik kartlarını izleyerek gözetlediğini; insanların elektrik ve yakıt istasyonları kullanımını kayıt altına aldığını, söz konusu sistemin, bölgedeki bazı kontrol noktaları ile el ele vererek görünmez veya sanal bir çit dizisi oluşturduğunu ileri sürdü.
Kaynak ://www.karar.com/dunya-haberleri/hrwden-carpici-rapor-cin-sincanda-muslumanlari-ijopla-izliyor-1197744

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
538 Kez Görüntülendi.