logo

trugen jacn

BAŞBAKAN YILDIRIM’İN DOĞU TÜRKİSTAN YORUMU : ÇİN’İN EGEMENLİĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ !

Başbakan Binali Yıldırım,Youtube üzerinden yayın yapan Babala Tv.’da Oğuzhan Uğur’un “Doğu Türkistan için neler yapacaksınız ya da yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusunu  ” Çin’in Toprak Bütünlüğü  bizim için Çok Önemli ” şeklinde cevaplandırdı. 

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Başbakan Binali Yıldırım,Youtube üzerinden yayın yapan Babala Tv.’da Oğuzhan Uğur’un “Doğu Türkistan için neler yapacaksınız ya da yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusunu cevaplarken ” Çin’in Toprak Bütünlüğü  bizim için Çok Önemli, Bizim bu konuda düşüncemiz çok açık ve net. Çin’in egemenliği, toprak bütünlüğü bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.  Programda kendisine Doğu Türkistan’a ilişkin de bir soru yöneltilen Yıldırım, tepki çeken bir açıklamaya imza attı.

YILDIRIM’DAN ‘ÇİN’İN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ’ VURGUSU
Yıldırım, “Doğu Türkistan için neler yapacaksınız ya da yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusuna yanıt verirken “Bizim bu konuda düşüncemiz çok açık ve net. Çin’in egemenliği, toprak bütünlüğü bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

DOĞU TÜRKİSTANLILARA YÖNELİK ZULME DEĞİNMEDİ
Kendisine yöneltilen soruya verdiği cevapta Doğu Türkistanlılara yönelik zulme değinmeyen Yıldırım, Doğu Türkistanlıların Çin’in toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına karşı çıkmamaları gerektiğini de söyledi.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’IN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE OLDU:
Doğu Türkistan konusu çok hassas bir konu. Bizim bu konuda düşüncemiz çok açık ve net. Çin’in egemenliği, toprak bütünlüğü bizim için çok önemli. Doğu Türkistan soydaşlarımız, kardeşlerimiz var ama teröre bulaşırlarsa, toprak bütünlüğü, egemenlik haklarına açıkça karşı çıkarlarsa biz onlara olumlu bakmayız.

BAŞBAKAN’IN DOĞU TÜRKİSTAN AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKTİ
Başbakan Binali Yıldırım’ın Doğu Türkistan’a ilişkin yaptığı açıklama sosyal medyada da tepki gördü.

Çin’in Doğu Türkistanlı Müslümanlara zulmettiğini ifade eden sosyal medya kullanıcıları, Yıldırım’ın sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirttiler.

Kaynak : https://www.milligazete.com.tr/haber/1561801/basbakan-binali-yildirimdan-dogu-turkistan-yorumu-cinin-egemenligi-bizim-icin-cok-onemli

Etiketler: » » » » » » »
Share
2916 Kez Görüntülendi.