logo

trugen jacn

ÇİN’İN DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ İŞGAL,BASKI VE ZULMÜ ALMANYA’DA PROTESTO EDİLDİ

Almanya’da yaşayan Doğu Türkistanlılar Münih’teki Çin Başkonsolosluğu önünde bir protesto eylemi gerçekleştirdiler. Uygur Türkleri  Çin’in baskı ve zulmünü  ifade eden çeşitli pankartlarla  ve  Sık sık slogan atarak baskıcı Çin rejimini protesto ettiler. Gösterici Uygurlar  ellerinde taşıdıkları döviz ve afişlerle de, Uygur Türkler’inin maruz kaldıkları işkence ve baskılara dikkat çektiler.

Baskıcı Çin Yine Protesto Edildi

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi  (UYHAM)

Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’ın başkenti  Urumçi’de 1988 yılında meydana gelen ve baskıcı Çin rejiminin özgürlük isteyen Uygur ayaklanmasını kanlı bir şekilde bastırmasının 30’uncu yıldönümü Münih’te Çin başkonsolosluğunun önünde yüzlerce kişi tarafından bir protesto mitingi tertip edilerek tel’in edildi.

Sık sık slogan atılarak baskıcı Çin rejimini protesto eden göstericiler ellerinde taşıdıkları döviz ve afişlerle de, Uygur Türkler’inin maruz kaldıkları işkence ve baskılara dikkat çektiler.

uygur5.20180616001011.jpg

Protesto mitinginde; Dolkun İsa, Enver Can, Asgar Can, Amerika’dan Ruşen Abbas, Almanya Uygur Anneler Birliği Başkanı Dilnar Hazneci de söz alarak baskıcı Çin rejiminin Uygur halkına yaptıkları sistematik zulüm ve işkencelerin artık dayanılmaz bir hal aldığını ve özgür dünyanın bu ceberrut rejimi sadece seyretmekle yetindiğini belirterek, artık bu zulümlere bir son verilmesi için insan haklarına saygılı ülkelerin bu konuda seslerini yükseltilmesi gerektiğine vurgu yaptılar.uygur1.20180616001148.jpg

uygur6.20180616001118.jpg

 

Kaynak :  http://www.haberbayern.de/baskici-cin-yine-protesto-edildi-4788h.htm

Etiketler: » » » » » » » »
Share
901 Kez Görüntülendi.