logo

trugen jacn

TÜRKKAV TRABZON ŞUBESİ’NDEN ÇİN YÖNETİMİNE BÜYÜK TEPKİ !

Türkiye  Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV)  Trabzon Şubesi Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı zulüme karşı Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması yaptı. Çin yönetiminin soykırım uygulamalarına büyük tepki göstererek bu insanlık dışı uygulamaları  şiddetle kınadıklarını  açıkladı. 

Uygur Haber Ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

TÜRKAV Adına konuşan Şube Başkanı Kenan Kuru konuşmasında şu ifadelere yer verdi;  ” Gün geçmiyor ki dünyamızda vicdan sahibi insanlara üzüntü veren manzaralarla karşılaşılmasın! Trabzon TÜRKAV, bütün bu insanlık dışı uygulamalarla dünyanın önünde olanlara demokratik anlayışla değerlendirmesini yaparak kamuoyunun gündemine taşıyarak, tarihin önünde objektif bakışla İnsanlığın vicdanında ki yerine işaret etmektedir. Dünyanın birçok yerinde, Arakan’ da, Myanmar’da, Kerkük’te, Musul’da, Ortadoğu’da, Müslümanlara, Türkmenlere yönelik Uluslararası Hukuk tanımazlıkların, insanlık dışı saldırılarıyla yaşlıların, kadın, çocuk, binlerce Müslümanın katliam tehdidi altında olduğu ortadadır. Doğu Türkistan’da Çin İşkencesinin altında ki Uygur Türkleri hayatlarını kaybetmektedir. Ramazan ayında da Doğu Türkistan’da İnsanlığın kabul edemeyeceği kültürel şiddet dâhil insan hakları suçu işlenerek uygulanmaktadır. Çin Komünist yönetimi Ramazan ayında inançlarını yaşamak isteyen Uygur Türklerine kendi topraklarında alçaklık ve şerefsizlik içindedir. Ey, insanlıktan habersiz dünya! Müslüman ve Türkmenlere karşı sosyal, kültürel baskı, maddi, manevi şiddet ve soykırım yapıldığı halde, BM, Avrupa insan hakları gibi kuruluşlar neden seyircidir? Çin Halk Cumhuriyetinin Doğu Türkistan’da özellikle her Ramazan ayında Uygur Türklerinin oruç tutmamaları, İnançlarını yaşamamaları için okullarda Uygur Türkü olan çocuklara zorla işkence altında oruçlarını bozmalarını istemekte, bozmayanlara insanlık dışı Çin işkencesi yaptığı tarihinde bir kez daha yerini almaktadır. Doğu Türkistan’da Uygur Türklerinin İnançlarına ve insan haklarına ve kültürel değerlerine karşı yaşama hakkını hiçe sayan, yok sayan ve elinden almak çabasındaki Komünist Çin’ in uygulamalarını buradan şiddetle ve nefretle kınıyoruz.TÜRKAV Logosu ile ilgili görsel sonucu

SOYKIRIMLA KARŞI KARŞIYADIR.

Uygur Türkleri soykırımla karşı karşıyadır. Çin Halk Cumhuriyeti yönetimi Uygur Türklerinin Evlerinden Kur ‘ani Kerimi ve seccadelerini toplatacak kadar şerefsizlik içindedir. Bu ne vahşettir? Bu ne alçaklıktır? Kadınlara, çocuklara yapılan katliamlar içimizi yakmaktadır. Ey Dünya’ya yön vermek iddiasında olanlar, vicdanlarınız kapalıdır. Evlerinde dahi insanca yaşama hakkı olamayan soykırıma tabi tutulan Doğu Türkistan’daki soydaşlarımızın bu zulümlerini görmeyen Müslüman Ülkeleri ise gaflettedir. Evlerine Çinli erkeklerin yerleştirilmelerini görmeyen, sessiz kalan BM, Avrupa insan hakları kuruluşları, ABD, Rusya ve Batının yanında Müslümanlar ülkelerine buradan soruyoruz? …Çinin tatlı sözü ile yumuşak ipeği sizleri aldatmasın onun asıl yaklaşımları bundan sonradır. Dünya ekonomisini elinde bulundurmak çabası içindeki Çin, neden ilginiz dâhilinde değildir? Yoksa Çin pazarı denen ve dünya ekonomisini elinde bulundurmak azmindeki yerde olmak çabanız mı vardır? Bu Pazar iştahınızı mı kabartmaktadır?

DÜNYA KAMUOYU NEREDE  ?

Çin’in Ankara Büyükelçiliğine yapılan bu zulümler için Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığınca tepki gösterilmiştir. T.C Dışişleri Bakanlığının Çin’in Sincan Uygur özerk bölgesinde vatanlarında oruç ve ibadetlerinin yasaklandığının ifade edilmesi Çin Halk Cumhuriyetine iletilmiştir. Bunun üzerine Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamadaki densizliği Kamuoyu paylaşmakta fayda görmekteyiz.

Bakın, Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua’nın basına yansıyan açıklamasında,” Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olmak istediklerini” endişelerini ilettiklerini belirttiğini ifade etmiş olduğu basında yer almıştır. Devamla Hua, Şunun bilinmesi lazım ki; Sıncan halkının tamamı kendilerine Çin anayasasınca tanınan dini inanç özgürlüklerinden faydalanıyor… Tabii ki Türk tarafının Çin’le orta noktada buluşacağını ve ilişkilerin düzelmesini sağlayacağını umut ediyoruz. Diye konuşması Uygur Türklerine yapılan vahşet ve soykırımı karartmak istemelerinin görüntüsü olmaktadır.

SORUYORUZ  ?

  • Türk Kamuoyuna, dünya Müslüman kamuoyuna ve dünyadaki güç dengeleri sayılan kuruluşlardan bazılarına buradan soruyoruz, siz, Müslümanlara ve Türkmenlere karşı yapılan şiddeti, vahşeti neden görmemektesiniz?
  • Çin anayasasında Okulda oruç tutan Müslüman Uygur Türk öğrencilere zorla orucunu tutmamaları var mıdır?
  • Uygur Türklerinin Aile bireylerine zorla Çinli erkekleri yerleştirmek var mıdır?
  • Kadınların zorla insanlık dışı  uygulamalara tabi tutulup, inançlarını yaşamamaları için uygulamalar var mıdır?
  • Uygur Türklerinin evlerinden Kur’an kerimin ve Seccadelerinin alınması var mıdır?
  • Uygur Türklerini uyuşturucu ve insan vasfının kabul etmeyeceği kobay olarak kullanmak var mıdır?
  • Ahlaksızlıklara meşruluk kazandırmak var mıdır?
  • Dünya insan hakları ihlallerini ihlal etmek var mıdır? Neden görmemekte siniz?

SİCİLİ BOZUK, DEMOKRASİ İSTİSMARCILARI

Hâl buki biliyoruz ki; Denizin dalgalarıyla karaya vuran güzel

Kaynak : https://www.61saat.com/bolgesel/turkav-trabzon-dan-cin-e-buyuk-tepki-h547208.html (61SAAT.COM)

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1312 Kez Görüntülendi.