logo

trugen jacn

İŞBİRLİKÇİ UYGUR : HALKIMIN TUTUKLANMASINA YARDIM ETTİM.AMA, AKİBETİM AYNI OLDU

باي كۆمۈركان ھۇجۇمچىلىرىنى قورشاپ تۇتۇش ئوپىراتسىيەسىگە سەپەرۋەر قىلىنغان خەلق ئاممىسى.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin’in işgalındeki Doğu Türkistan’da Çin işgal güçlerinin kendi dindaş ve soydaşlarının tutuklanması operasyonlarına katılarak onlara rehberlik yapan  Çin’in  işbirlikçisi Hotenli bir Uygur “ Ben Kendi halkımın, Kardeşlerim ve komşularımın tutuklanması operasyonlarında Çin ordusu ile işbirliği yaptım ve Çin’e çok hizmet ettim Fakat benim akibetim de onlardan farklı olmadı.Eninde sonunda beni de Müslüman Uygur olduğum için tutukladılar ve “Terbiyeleş Mearkezi”’ne kapatarak cezalandırdılar.” Açıklamasında bulundu.
Özgür Asya rodyosunun heberine göre Hoten/Karakaş’in Burçakçı kenti’nde   açılan “Mesleki ve İdeolojik Eğitim Merkez” lerine kapatılan toplam 4 bin kişinin çoğunluğunun Çin işgal birliklerinin önceki yıllarda Sözde “Terörcülerin İzini Sürerek(Kovalayarak)Tez Zamanda Darbeler Vurmak= Terörçülerni iz- koğlap Zarbe Biriş” operasyonlarına ellerine tutuşturulan sopalarla bizzat katılan , rehberlik ve muhbirlik yapan ve onların tutuklanmasını sağlayan yanı kendi dindaş ve soydaşlarına karşı işgalcılarla işbirliği yapan Uygurlardan oluştuğu bildirildi. Burçakçı kentin’den İşgal güçlerinin bu operasyonlarına katılan ve ÇKP.üyesi olan bir  işbirlikçi Uygur kendisinin ve 3 oğlunun 13 gün süre ile ellerinde Sopalarlar(Kalteklerle) bu Sözde “Terörcüleri Kovalama ve Darbe Vurma ” Operasyonlarına  katıldığını ancak,geçtiğimiz yılın son aylarında ülke genelinde yapılan toplu tutuklamalar ve sözde “Terbiyeleş Merkez”lerine kapatılmaktan kurtulamadıklarını bildirdi. İşbirlikçi ÇKP.’li Uygur  tutuklanmasına yardımcı olduğu komşuları ve kardeşleri ile aynı akibeti paylaştığını de ifade etti.
Radyo muhabirlerinin Burçakçı kenti sakinleri ve yerel yetkililer ile yaptığı telefon bağlantılarında ulaştığı bilgilere göre bu kentte daha önceki tarihlerdeki Çin işgal güçlerinin sözde Terör operasyonlarında görev alan ve işbirlikçilik yapan Uygurların da katledilmesi, yakalanması ve hepsedilmeleri için yardımcı olan işbirlikçilerin de daha sonra  komşuları ile aynı şekilde tutuklandıkları Çinli işgalcıların baskı,tutuklanma ve Terbiyeleş Merkezlerine  atıldıklarını bildirdi.
ÇKP.üyesi işbirlikçi ve İşgalçı Çin’in yalakası sözde Uygur ‘un “ÇKP Yönetimi bizim ailece kendilerine yaptığımız bunca hizmetleri  kıl kadar dahi  olsa kaale ve itibara almadı,Bizim akibetimiz de bizim ispiyonladıklarımız  ve bu  şekilde  tutuklanmasına yardımcı olduklarımızla aynı oldu.”cümleleri ile dyduğ pişmanlık ve nedametini dile getirdiğini belirtti.
Ancak,Çin işgal güçlerinin 2014 yılında Burçakçı kentindeki kanlı katliam ve operasyonlarında işbirliği yaparak İşgal güçlerine yardımcı olan ve birkaç masum Uygur gencinin katledilmesinde parmağı olan Ayakburçakçı (Aşağı Burçakçı) kenti  ÇKP.yerel Sekreteri nin aynı görevini sürdürdüğü bildirildi.

2014’te Burçakcı Kenti’nde Neler Olmuştu ?  
Çin İşgal Güçleri  2014 yılının Ramazan ayında da Burçakçı Kentin’de  yasa dışı şekilde evlere baskın düzenlemiş  ve masum sivil halka karşı baskı ve zulüm uygulamış ve  saldırmıştı.  Bunun üzerine Abdulkerim  Abdurrahman adında bir Uygur genci’nin önderliğindeki bir gurup  Uygur Fedai  Çin işgal polisleri ile onların yerli işbirlikçisi hainlere karşı karşı bir  tepkisel harekat düzenlenmişti.   ÇKP.diktatörlüğünün güdümündeki Çin Merkez Tv. (CCTV.)’da    bu şiddet içerikli çatışmalara de özellikle  yer vermişti. Bu tarihteki olaylarda Çin işgal güçleri Ayakkuduk kentini  kuşatma altına alarak genel bir operasyon düzenlemişti. Çin İşgal güçleri bu saldırılarınıda Abdurrahman Abdulkerim’in içinde bulunduğu 9 Fedai’yi   yargısız infa yaparak katletmiş ve bir Fedai’yi esir almıştı. İşgal yönetiminin bu operasyon ile ilgili yeni yaptığı açıklamada Vatansever ve Mücahid Fedailerin izlenmesi ve ele geçirilmesi operasyonlarına bölge halkından 30 bin kişinin  katılmış olduğu  ve yapılan 70 ihbarın değerlendirilmesi sonucunda Uygur Vatansever fedailer tarafından başlatılan bu karşı koyma eyleminin bastırıldığını  bildirmiştir.
.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2014 Kez Görüntülendi.