logo

trugen jacn

ÇİN,DOĞU TÜRKİSTAN’DA KONTROL İÇİN BIÇAKLARIN KONUMUNU QR KOD İLE TAKİP EDECEK

 Çin işgal yönetimi  ÇKP. 19. Kurultayı öncesinde  olağanüstü güvenlik tedbirlerini   bahane ederek Doğu Türkistan’da devlet terörünü zirveye taşıdı. Yıllar önce uygulamaya koyduğu günlük hayatta kullanılan kesici aletlerin üzerine kimlik numarası yazılması ve zincirle bağlanması uygulamasına  ek olarak bu kez bıçakların   artık QR kodu ile takip edileceği açıklandı.

خىتاي ساقچىلار پىچاقلاردىكى ئىككىلىك كودنى سىنىماقتا.

Uygur Haber Ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Çin hükümeti Doğu Türkistan’daki gözetim ve baskı uygulamalarına bir yenisini ekledi. Doğu Türkistan’da bıçakların artık QR kodu ile takip edileceği açıklandı.

Özgür Asya Radyosu’nun (RFA) Doğu Türkistan’ın Aksu bölgesinde ulaştığı habere göre güvenlik önlemleri kapsamında Uygurlara ait olan tüm bıçaklara, sahibinin kimlik bilgilerini gösterecek QR kodları yerleştirileceği öğrenildi. Silah ruhsatı uygulamasını andıran bu uygulama Doğu Türkistanlılara her alanda uygulanan baskının boyutunu da gözler önüne seriyor.

Çinli yetkililer bıçakların en yakın karakollara teslim edilmesini emretti. Çinli yetkililer daha önce de karakollara bilgisayar ve cep telefonlarının bırakılmasını ve bunların incelenip takip programları yükleneceğini bildirmişlerdi.

新疆、西藏菜刀下架,開始實行實名制,二維碼身份證號,就快十戶一刀了!大元皇朝就在眼前

記錄中國 paylaştı: 9 Ekim 2017 Pazartesi

Kaynak :  http://qha.com.ua/tr/turk-dunyasi/cin-dogu-turkistan-da-bicaklara-takip-kodu-takacak/160495/QHA

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1351 Kez Görüntülendi.