logo

trugen jacn

ÇİN’İN “DOĞU TÜRKİSTAN İSLAMI HAREKETİ ” İDDİASININ BİR YALAN OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Uygur Müslümanlarına baskılar uygulayan Çin’in,Müslüman Çinlilere karşı yeni ve kirli bir oyunu daha ortaya çıktı. Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik uyguladığı baskı politikasını bir adım daha ileri götürerek, Müslümanların sosyal medya üzerindeki paylaşımlarını dosyalayıp fişleme yaptığı ortaya çıktı. Bölgeden ulaştığımız bilgilere göre,fişlemeler üzerinden de Müslümanları suçlu göstermeye çalışan Çin’in, dini terimleri ve İslam ile ilgili paylaşılan görselleri kendine referans alıp Müslümanları suçlu ilan ettiği ifade edildi.

Çin'in sansür ve siber savaş ordusu resimleri ile ilgili görsel sonucu

ÇİN’DEKİ MÜSLÜMANLARA SOSYAL FİŞLEME
Çin yine Müslümanları hedefe koydu. Çinli internet kullanıcıları, ‘İslamofobik’ terimlere karşı herhangi bir işlem yapmazken, İslam’la ilgili paylaşımları fişleyip çeşitli cezalara çarptırıyor. Bölgeden edindiğimiz bilgilere göre, son günlerde Çin yönetiminin, İslam konusunda hassasiyetlerini paylaşan birçok Müslüman’ı gözaltına alıp haklarında işlem yaptığı öğrenildi. Hatta durumu daha ileri götüren Çin’in, DEAŞ terör örgütü algısı üzerinde yoğunlaşarak, hiçbir bağlantısı olmayan onlarca Müslüman’a “terörist” damgası vurmaya çalıştığı da gelen bilgiler arasında.

ÇİNLİ PROFESÖR, BASKILARA TEPKİ GÖSTERDİ

Müslümanlara yönelik uygulanan baskılara katlanamayan Pekin Minzu Üniversitesi’nden Profesör XiongKunxin, uygulanan baskıların biran önce durdurulması gerektiğini vurgulayarak, “İslam’a aykırı radikal cümleleri zamanında kaldırmak ve gruba karşı çevrimiçi nefretin kötüleşmesini önlemek için Müslümanlara karşı önyargısız olmak lazım. Bu cümleler, dini uyum ve etnik birliği ciddi olarak zayıflatıyor” çağrısında bulundu.

‘ÇİN İŞİ’ TEZGÂH ORTAYA ÇIKMIŞTI!

Çin, daha önce de Doğu Türkistan Müslümanlarına karşı kirli planlar tezgâhladığı hata “Doğu Türkistan İslami Harekâtı” adı altında sanal bir örgüt kurup terör örgütü ilan etmişti. Sözde Doğu Türkistan İslami Hareketi diye bir örgütün olmadığı, ‘Çin işi’ olduğu kısa sürede ortaya çıkmıştı.

Kaynak :  http://www.milligazete.com.tr/haber/1237361/sosyal-fisleme ( MUHAMMED VEFA /ANKARA)

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1207 Kez Görüntülendi.