logo

trugen jacn

ÇİN,BAYRAM ÖNCESİ BÜTÜN UYGURLARI HAPSETTİ,SONRA DA 5 GÜN BAYRAM TATİLİ İLAN ETTİ

ئۇيغۇر رايونىنىڭ چىڭگىل ناھىيەسىدە مەسچىتنىڭ ئالدىدا بايراق چىقىرىۋاتقان كۆرۈنۈش. Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin’ yönetimi yıllardan beri   Çin  devlet terörü uygulayarak yasakladığı Kurban bayramı kutlamalarına bu yıl ilk kez bir resmi genelge yayınlayarak resmi tatil ilan ederek  izin verdi . Çin yönetimi  01 Eylul’den başlayarak 5 günlük kurban tatili izni verildiğini açıkladı.
Çin’in resmi Tengritagh haber sitesinde Kurban bayramı ile ilgili yayınılanan resmi hükümet bildirisinde şöyle denildi,”

Sözde Uygur Özerk Bölgesi Halk Hükümetinin 23 .08.2017 tarih ve 174 Numaralı Genelgesi
Ülkemizde yaşayan Müslüman halkın dini bayramlarından olan Kurban bayramını kutlayabilmeleri  için 01 Eylul 2017 gününden başlayarak 5 günlük tatil ilan edilmiştir.Bütün memurlar ve kamu çalışanları 06 Eylul 2017 Çarşamba gününden itibaren normal mesaisine devam edeceklerdir.
Turniyaz Mollaniyaz
Özerk Bölge Halk Hükümeti Özel Kalem Müdürü

Çin Uygur Gençlerini  Hapsetti,Sonra Bayram Tatili İzni İlan Etti  
Çin işgal yönetiminin güdümündeki  sözde Özerk Eyalet Halk Hükümeti ilk kez bu yıl itibari ile 5 günlük bayram izni tatili ilan etmiş bulunuyor.  Doğu Türkistan genelinde  Uygur ailelerinden  hapsedilmeyen hiç bir aile  ferdi yoktur. Çin işgal yönetimi sebepler,gerekçeler ve bahaneler icat ederek özellikle gençleri bir şekilde suçlu ilan ederek tutuklamaktadır.  Tutukladıkları bu Uygur gençlerini Terbiyeleş Merkezi adını verdiği İşkencehanelere kapatmakta ve Nazi usulü bastı,zulüm ve işkencelere tabi tutmaktadır.

  • Yurt dışında öğrenim gören öğrencileri ailelerini tehdit ve şantaj yaparak geri gelmelerini talep etmektedir.Geri dönenleri ise,daha ülkeye ayak basar basmaz tutuklamakta ve İşkencehanelere kapatmaktadır.
  • Çocukları  geri gelmeyen ana abaları da bu kez ayni  şekilde tutuklamaktadır.
  • Özgür Asaya radyosuna konuşan bir Uygur genci kendisinin 6 yıl önce dinlediği bir dini vaaz dolayisiyle tutuklandığını açıklamıştır.
  • Geçmiş yıllarda yurt dışında  çeşitli sebep ve gayelerle bulunanlar da “Tevbenama ve İtirafname ”  yazmaya zorlanmakta ve haftalar süren siyasi ve ideolojik eğitime tabu tutulmaktadır.
  • Doğu Türkistan bir açık hava Hapishanesine dönüştürülmüş olup,bayramı kutlayacak bütün Müslüman Uygur gençler Terbiyeleş Merkezi adı verilen Çin’in NAZİ’LERİ hatırlatan bir Gettolarında baskı ve işkence altındadırlar.
  • Şu mübarek günlerde diasporada yaşayan veya Doğu Türkistan’da olan hiç bir Uygur aile gönül rahatlığı ile bayram kutlaması yapamamaktadır.

Çin yönetiminin Tutukladığı ve Bir daha haber alınamayan Uygur gençleri

Çin Müslüman Uygurlarla Adeta Alay Etmektedir

Evlatları tutuklanan Ana babalar,Ana babaları tutuklanan evlatlar bebekler ve çocuklar bu duruumda nasıl huzur içinde bu mübarek bayramı kutlayabilecekler ki ? Doğu Türkistan’da şu an itibariyle kendileri veya genç evlatları tutuklanmayan ve bu işkence merkezlerine kapatılmayan hiç bir aile yoktur. Çin işgal yönetim Müslümanlarla alay edercesine bu yıl Kurban Bayramını 5 güne çıkarmıştır. Evlatları,ana babaları hapiste ve  işkencede olan hiç bir aile bu mübarek dini Bayramımızı huzur içinde  idrak edememektedir.

Çinin Camilerde Bayrak töreni resimleri ile ilgili görsel sonucu

Kurban Bayramı Namazı Öncesi Cami önünde Bayrak Töreni
Çin işgal yönetimi bu yıl 5 gün süre ile Kurban bayramı izni verse de bu tatil Uygur Türklerine adeta zehir edilimiştir. Doğu Türkistan genelinde Bayram namazı öncesi Camilerde zorla Bayrak töreni düzenlenmektedir.Bütün camaat namaz öncesi  Çin  Ulusal marşını söyleyerek bu bayrak törenine katılmaya zorlanmaktadır. Dün itibariyle sosyal medya’da paylaşılan bir kısa görüntüde başkent Urumçi’nin tarihi Nogay Mescidinde namaz öncesi düzenlenen bayrak töreni yer almaktadır.

Otomatik alternatif metin yok.

Uygurların Yakınlarına Bayramlık Hediye Vermeleri İzne Bağlı
Çin yönetimi 5 günlük bayram tatili ile birlikte bayram ziyareti esnasında Uygurların yakınlarına ve çocuklara vereceği Bayramlık Hediye para miktarını de bildirmeyi zorunlu hale getirmiştir.
İşgal yönetiminin düzenelediği ve yukadıra resmi görülen bu formda şu bilgiler yer almaktadır ;
Bayaramlık Hediye Vermek İsteyenler  İçin İzin Formu
1. Bayramalık vermek isteyen kişinin adı,soyadı,Adresi,kimlik ve Telefon numarası
2. Bayramlık vereceği paranın miktarı
3. Bayram hediyesi verceği kişi ile yakınlık ilişkisi ve ayrıntılı tarihi geçmişi özellikle yazılacaktır.
4. İmzası
5. Bayramlık hediye vermek için başvuru sahibi bu formu eksiksiz doldurarak imzalayacaktır.

6. Ayrıca,kimlik belgesi fotokopisi ile en son  gündelik  hayatına ait 3 adet resmi de belgeye ekleyecektir.
7. Bu form için ayrıca,10 Yuan ücret ödeyecektir.Ücret ödemeyen talep sahiplerinin işlemleri yapılmayacaktır

Uzmanlar,Çin işgal yönetiminin bu son uygulamalarının  Faşist Almanyasının ,Nazıleri çağrıştıran  ayırımcı ve dışlayıcı antisemitizm içerikli  icraatlarini kat kat geçtiğini belirtiyorlar

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
1114 Kez Görüntülendi.