logo

trugen jacn

ÇİN’DEN TÜRKİYE’NİN “DOĞU TÜRKİSTAN İSLAMİ HAREKETİ”‘Nİ TERÖRİST KABUL ETTİĞİ İDDİASI

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

ÇKP. güdümündeki Çin medyasının iddialarına göre, Türkiye’nin ,  ”  Doğu   Türkistan İslami Hareketi’  adlı örgütü   terör örgütü olarak tanıdığı ileri sürüldü. .

 Güdümlü Çin medyasında yer alan bu  iddiaların ardından, Çin’in başkenti Pekin’de  Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabul eden Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi,  yaptığı konuşmada Türkiye’nin bu kararından övgüyle bahsettiği bildirildi.

Bu iddia Resmen Doğrulanmış Değil 

Uluslararsı haber ajansı Euronews’in  servis ettiği bu iddia, resmi olarak  henüz doğrulanmadı.  Ayrıca Euronews’in Türkiye tarafından  henüz doğrulanmayan ve resmi bir açıklanma yapılmayan bu  iddiaları kesin bir dil kullanarak haberleştirmesi  de  dikkat çekti.

Çin’e Göre  “Doğu Türkistan İslami Hareketi” Terörist Örgüt   

Çin’in iddialarına göre  bu Ülkenin  ‘terör örgütü’ olarak gördüğü ‘Doğu Türkistan İslami Hareketi ” Çin Komünist yönetiminin  İşgalindeki Doğu Türkistan’da 1989 yılında Uygur Türkleri tarafından  kurulduğu ve Doğu Türkistan’ın Çin işgalinden kurtarılarak hür ve bağımsız olması  amacı ile  kurulduğu iddiasını  özellikle 11 Eylül 2001 terör saldırılarından sonra  sürekli   olarak öne sürüyor .

Kaynak:haber10.com/dunya/cin_den_dogu_turkistan_islami_hareketi_iddiasi-714818

Etiketler: » » » » » » »
Share
910 Kez Görüntülendi.