logo

trugen jacn

DOĞU TÜRKİSTAN, MADEN BAKIMINDAN ÇİN’DE İLK SIRADA VE DÜNYANIN EN ÖNEMLİ BÖLGESİ

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Doğu Türkistan’ın  maden kaynakları bakımından  Çin’de ilk sırada ve dünya sıralamasında ise,en önemli bir  maden bölgesi olduğu  açıklandı.
Çin resmi “Kent Tüketimi” gazetesinin “ İpek Yolu Madencılık ve Dayanışma Platformu’na dayandırdığı haberde Çin’in ortaya attığı “ Bir Kuşak-Yol” ipek yolu projesi güzergahında yer alan 32 maden sahasının 16’sinin Doğu Türkistan toprakları üzerinde olduğu bildirildi. Bu yer altı kaynaklarının   büyük bir kısmının enerji kaynaklı olduğu bildirilen  açıklamada, bu kaynakların “Bir Kuşak –Yol” projesi kapsamındaki enerji değişiminde çok önemli bir yere sahip olduğunu ve uzmanların  bu kaynakları bu güzergah üzerindeki  “Altın Kemer” olarak adlandırdıkları belirtildi.

İlgili resim

Çinli Uzman Liyu : Doğu Türkistan, Dünyanın En Önemli Maden Bölgesi ve İpek yolunun Düğüm Noktası
Diğer yandan Çin’in resmi Tengritagh Haber Sitesine açıklamalarda bulunan Çin Bilimler Akademisi Uzmanı Liyu Çaci’nin  bildirdiğine  göre Çin genelinde bulunan element sayısının 171 olduğunu bunun 138’nin tek başına Doğu Türkistan’da keşfedildiğini bildirdi. Bu elementlerden 9’nun Çin genelinde ilk sırada yer aldığını , 32’sinin ise,Kuzey batı bölgesinde birinci sırada bulunduğunu  açıkladı.
Çin bilimler Akademisi  Uzmanı Liyu,Doğu Türkistan’in maden kaynakları  bakımından dünyanın önemli maden bölgelerinden birinin olmasının yanında Çin’in “Bir Kuşak-Yol “ projesinda en önemli düğüm noktası olduğunu de belirtti

Çin’in Bu Derece  Saldırganlaşmasının Temel Nedeni  Bu Zenginlik Kaynakları 

Uzmanlar Çin yönetiminin günümüzdeki bu kadar agresif olması ve saldırganlaşmasının temelinde Doğu Türkistan’dan elde ettiği bu zengin kaynakların  olduğunu ifade ediyorlar.Bu ülkeden  çıkarılan ve hiç bir insaf ve adelet kaygısı taşımadan Çin’e zorbalıkla  taşınan ve gasbedilen bu  zengin petrol ve doğazgaz  ile  ÇKP.iktidarının dünyaya meydan okumakta olduğunu  bu durumun ise, bölge ve dünya barışı için ciddi bir tehdit oluşturduğu noktasında birleşiyorlar.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1228 Kez Görüntülendi.