logo

trugen jacn

SÖMÜRGECİ ÇİN’İN , DOĞU TÜRKİSTAN PETROL VE GAZ’INDEN YILLIK GELİRİ 56 MİLYAR DOLAR

Doğu Türkistan Petrol bölgesi resimleri ile ilgili görsel sonucu

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin işgal yönetimi Doğu Türkistan’da Müslüman Türklere baskı,zulüm,etnik ayırımcılık, ırkı,dini ve ekonomik soykırımlarını sürdürürken,bir diğer yandan bu ülke’nin doğal zenginlikleri insafsızca sömürmeyi ve  gasbederek ve çalıp çırparak Çin’e kaçırmayı devam ettiriyor.

Çin’in 2016’de Doğu Türkistan’dan Elde Ettiği  Toplam Gelir  56 Milyar Dolar

Çin işgal yönetimi, 2016 yılında Doğu Türkistan’dan elde edilen petrol,doğal gaz ve diğer doğal kaynaklarından elde ettiği gelirin  toplam tutarının 385,250 milyar Yen (yaklaşık 56 milyar dolar ) olduğunu  açıklandı

 

Çin'in Petrol kuyusu resimleri ile ilgili görsel sonucu

2016’de Sadece Tarım Petrol Sahasında Üretilen Doğal Gaz miktarı 23,6 Milyar
İşgalcı Çin’in remzi Yeni Çin(Xinhua) haber ajansının bildirdiğine göre Çin’in Doğu Türkistan’daki devlete bağlı Sömürgeci  Çin şirketleri  2016 yılında  sadece Tarım bölgesinde bulunan doğal gaz yataklarından 23,562 milyar M3. Doğal gaz elde ettiğini,  bunun 19,3 milyar M3.lük bölümünün ise merkezi Çin’e taşındığını bildirdi.
Haberde,  Sömürgeci Çin  Petrol Şirketlerinin 2016 yılı içerisinde Tarım bölgesinde “Uyuyup Kalan – Uhlap yatkan” olarak tanımladıkları toplam 52 kuyuyu yeniden açarak üretime başladıkları bilgisi yer aldı.Bu kuyulardan geçtiğimiz 2016 yılında toplam 54 bin ton petrol ve 09,milyar M3.doğal gaz çıkarıldığı açıklandı.
Özgür Asya radyosu, Çin resmi medyasını kaynak göstererek verdiği haberde Tarım Petrol sahasından 2016 yılında petrol boru hatları aracılığı ile taşınan doğal gaz ile  orta Çin’de Çangciyang (Mavi ) nehir çevresinde  meskun 400 milyon Çinli’nın sanayi,ısınma ve diğer ihtiyaçlarını karşıladığı belirtildi.
Tarım Petrol Sahasından Merkezi Çin’e günde 71 milyon M3.dogal gaz taşınıyor
Çin’in resmi Yeni Çin Ajansının bir diğer haberinde ise, Çin’de kış soğuklarının aniden bastırması üzerine ısınma için kullanılan doğal gaz tüketiminde büyük artışlar meydana geldiği ortalama olarak her gün Çin’e giden boru hattına 71 milyon M3.doğal gaz verilidiği bildirildi. Tarım petrol bölgesinin Çin’in en büyük şehirlerinden Çin denizi kıyısındaki Şanghay merkezli orta bölgesinin ihtiyacını karşılamakla yükümlü bulunduğu de hatırlatılıyor.

2015’de Doğu Türkistan’da Üretilen Petrol Miktarı 28 Milyon Ton

Çin resmi medyasında yer alan haberlerde 2015 yılında Doğu Türkistan’da üretim yapan 4 büyük petrol sahasından toplam 28 milyon  ton petrol elde edildiği bu miktarın Çin’in toplam üretiminin % 12.8’nı teşkil ettiği  bildirildi.Ayrıca bu bölgelerdeki petrol üretiminin yıldan yıla artmakta olduğu ve bir önceki yıla göre üretimin 2015’de  0,820 milyon ton daha fazla  olduğu  belirtildi.

Doğu Türkistan Petrol bölgesi resimleri ile ilgili görsel sonucu

Çin İtiraf Etti : Doğu Türkistan’ın Doğal Zenginliği Etnik Çinliler İçin Zenginlık ve Refah Kaynağı

Çin’in CİR Uluslar arası Çin Radyoları internet  sitesinde yayınlanan bir haber yorumda 2004 yılından beri merkezi Çin’e taşınan doğal gaz’ın Orta Çin bölgesinde Huangji ve Çangciyang Nehirleri havzasında bulunan 15 eyaletteki toplam orta ve büyük  çapta olmak üzere toplam  120 şehir ve kentte yaşayan yaklaşık 400 milyon etnik Han Çinlisinin yararlandığı ve bu bölgelerdeki etnik Çinli Vatandaşların büyük bir refah ve zenginlik kaynağına eriştiklerini bildirdi.Haberde ayrıca bu bölgelerde üretim yapan ve faaliyetlerini sürdüren büyük,orta ve küçük tipteki toplam 3 bin işletmenin Doğu Türkistan’dan taşınan bu doğal gazı kullandığı  de ifade edildi.

 

Karamay Petrol kuyusu resimleri ile ilgili görsel sonucu

Doğu Türkistan’daki Doğal gaz rezervi 8,22 Milyar Ton
Çin Doğal Kaynaklar Bakanlığı yayınladığı bir haberde Doğu Türkistan’da son yıllarda bulunan doğal gaz sahasındaki üretilebilir rezerv miktarının 8,22 milyan ton olduğunu açıkladı. Çin’in bu yıldan itibaren Doğu Türkistan’daki doğal gaz üretim miktarını daha çok arttıracağı belirtilen açıklamada 2020 yılında üretimin günlük olarak  36 milyar M.3 seviyesine çıkarılacağı bilgisi de yer alıyor.Çin’in Batı Bölgesi’nin(Doğu Türkistan’ın) petrol ve doğal gazının Doğu’ya(Merkezi Çin’e) taşınıması işlemenin daha de arttırılarak hızlandırılacağını  ve bunun için gerekli alt yapı ve teknik hazırlıkların tamamlanması için çalışmalara derhal başlanacağı de bildiriliyor.

Uygurların Vicdanı Dr.Tohtı  Bu  Etnik Ayırımcılığa Tepki Gösterdi ve Mahkum Oldu
İşgalcı Çin yönetiminin bu haksızlık ve hukuksuzluğu  karşısında  Çin’e   yasal ve barışçıl yollarla tepki gösterdi ve bu yüzden haksız ve hukuksuz bir şekilde ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Dr.Tohtı İşgalcı ve Sömürgeci Çin’in  bu  ayırımcı ve adaletsiz uygulamalarına tepti gösterdi ve    cesur ve kahramanca  haykırarak dile getirdi. Uygurların Vicdanı Dr.İlham Tohtı’nın fikir ve düşüncelerinin yer aldığı ” Yolum ve Gayem ”  adlı kitabında  Çin yönetiminin bu etnik ayırımcı temelli uygulamalarını için şu çarpıcı sözlerle  gündeme taşımıştır ;

“ BİR DEVLETİN YÖNETİCİLERİNİN  KENDİ ÇIKARDIKLARI YASALAR  UYGULAMASI ONLARIN  ŞEREF VE NAMUSUDUR.

KENDİ ÇIKARDIKLARI YASALARA UYMAYAN VE BU YASALARI İHLAL EDEN BİR DEVLET; KENDİ KIZINI İĞFAL EDEN SAPIK BİR BABA’DAN FARKSIZDIR .“

İlgili resim

Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi kentinden genel bir Görünüş.

Arkada görülen Gökdelenler etnik Çinlilerin yerleşim yerleri  ön taraftaki gecekondularda ise,bu Ülkenin tarihi sakinleri Uygur Türklerinin oturduğu evlerdir. 

Uzmanlar,Çin işgal yönetiminin, Doğu Türkistan Türklerinin fikrini sormadan ve oylama yapmadan Çin usulü dayatma ile ilan ettiği sözde Uygur Özerk Bölgesi yasasında sözde özerk bölge’den elde edilen  zenginliklerin % 60’nın  bu ülkenin alt yapısının inşası, kalkınması ve halkın refah düzeyinin yükseltilmesi için sarfe edileceğinın yazılı olduğunu belirtiyorlar. Ancak, bu yasayı çıkaran ÇKP. diktatoryal yönetiminin kendi yasalarını kendilerinin çiğnediğini ve Doğu Türkistan’ı batılı sömürgecilerden daha adaletsiz daha insafsız ve daha da  aç gözlülükle sömürdüğünü ve bu gasbı yaparken de etnik ayırımıcılık yaptığını ifade ediyorlar.Doğu Türkistan’ın Uygur Türklerinin çoğunlukla yaşadığı Altışehir bölgesinde Müslüman halkın odun ve kömür yakarak yemeklerini yaptığını ve ısındığını Uygur Türklerinin  kendi topraklarından çıkan bu  doğal zenginlik nimetlerinden mahrum  edildiklerini  belirtiyorlar.

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
1690 Kez Görüntülendi.