logo

trugen jacn

ÇİN İŞGAL ORDUSU,DOĞU TÜRKİSTAN’IN GULCA KENTİ’NDE DEVLET TERÖRÜ ESTİRİYOR

خىتاي ئەسكەرلىرى برونېۋىكلىرى بىلەن غۇلجا شەھەر ئىچىگە كىرىۋاتقان كۆرۈنۈش. 2017-يىلى 26-يانۋار.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin işgal Ordusunun Doğu Türkistan’ın Gulca kenti’nde bu  bölgeye daha önceki tarihlerde   zorla yerleştirilen etnik Çinli göçmenlerin an’anevi Milli bayramı Çağan (Yılbaşı) bayramını bahane ederek “ Üst Düzey Güvenlik Tedbirleri” adı altında şimdiye kadar görülmemiş düzeyde çok sıkı güvenlik tedbirleri aldığı ve kentte adeta terör estirdikleri bildirildi.
Özgür Asya radyosu’nun bildirdiğine göre,Çin etnik yılbaşı bayaramının sorunsuz bir şekilde kutlanabilimesini temin   iddiası ile  bu tedbirlerin yürürlüğe konulduğu,cadde ve sokaklarda İşgal ordusuna ait,zırhlı araçlar, ağır silahlı savaş araçları ve Polis otolarından oluşan onlarca araçtan  kurulu  konvoyla 24 saat aralıksız  devriye gezdikleri,sokak ve caddelerde yürüyen insanların üst araması ve kimlik kontrölüne tabi tutarak bir kez edaha Çin  terörü uyguladığı belirtildi.
İşgalcı Çin’in ayrıca,etnik Çinli olmayan Uygur,Kazak,Moğol ve diğer etnik kimliklere mensup güvenlik görevlileri başta bütün devlet memurlarının,işçilerin ve hizmetlilerin normal tatillerinin iptal edildiği ve çalıştıkları kurum ve işyerlerinde 24 saat süre ile nöbetçi olarak görevlendirildikleri ve gündüzleri de normal işlerinde çalıştırıdıkları  de açıklandı.

خىتاي قوراللىق كۈچلىرىنىڭ كوچا چارلاۋاتقان كۆرۈنۈشى. 2014-يىلى 30-ئىيۇل، قەشقەر.

Çin İşgal Polisi Çin Devlet Terörünü Doğruladı
Özgür Asya radyosuna konuşan Urumçi’deki bir Polis merkezi’nde görevli bir Uygur asıllı İşgal Polisi ,Çin yıl başı bayramı dolayisiyle güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarıldığını kendisinin de 24 saattan beri nöbetçi olarak görev yaptığını uykusuz ve çok yorgun olduğunu belirterek normal bir zamanda telefon etmesini isteyerek telefonu kapattığını bildirdi. Çin ordusunun Doğu TÜrkistan'daki Resimleri devriye resimleri ile ilgili görsel sonucu
Gulca Kenti Sakini : Zırhlı Araçlar ve Bindirilmiş Katalar 24 saat Sokaklarda Devriye’de
Radyoya konuşan Gulca kenti sakini şunları söyledi , “ Etnik Çinli göçmenler sürekli maytap ve havai fişek  atarak bayram kutlaması yapıyorlar . Televizyon ve radyolan Milli İnaklık = Milletler ara barış İkiz aile ve akrabalıkların oluşturulmasını teşvik ve metheden programlar yapıyor.Polis araçları,Çin ordusuna ait zırhlı araçlar ve bindirilmiş askerler 24 saat hiç ara vermeden devriye geziyorlar.Bir haftalık bu Çin yılbaşı bayramında Çinili olmayan Milletlere mensup memur,işçi ve hizmetliler 24 saat süre ile  gece nöbeti tutturuluyor. Gündüzleri ise,normal Mesailerine devam ettiriliyor.Çinli olmayanlara yılbaşı bayramı tatili yok.

Dünya Uygur Kurultayı : Çin’in Yılbaşı Terörü,Sömürgecilik içerikli Bir Bastırma Operasyonu

Çin işgal yönetiminin Gulca başta olmak üzere Doğu Türkistan genelinde Çin yıl başı kutlamalarını bahane ederek uyguladığı  ÇKP. ve Çin devlet terörünü   Dünya Uygur Kurultayı  DUK.yetkililerinin  değerlendirmesi  ise şöyle ;

  • Çin’in Yılbaşı kutlamalarını bahane ederek uyguladığı ÇKP ve devlet Terörü, Çin’in Sömürge içerikli Bir baskı,zulüm ve Bastırma Operasyonudur.
  • Çin yönetimi Çin yılbaşı kutlamalarında bir kez daha Çinli olmayan Milletleri ayırımcılığa tabi tutarak etnik ayrımcılık yapmıştır.
  • Etnik Çinliler ile bu ülkenin yerli sakin ve sahipleri arasında farklı yasal uygulamalar yaparak kendi yönetimlerinin bir işgal ve sömürge yönetimi olduğunu böylece kanıtlamıştır.
  • Çin  işgal yönetimi,  Çin işgal ordusunu  adeta savaşa gidiyormuşçasına Doğu Türkistan sokaklarına salarak, zırhli araçlar ve bindirilmiş kıtalarla abluka altına alarak   sivil halka karşı açık bir şantaj,tehdit ve terör uygulaması yapmaktadır.
  • Bu uygulamalar Çin’in işgal ettiği Doğu Türkistan’da yasa dışı, haksız ve hukuksuz olarak bulunduğunu  bir kez daha  kanıtlamıştır.
  • Çin işgal yönetimi, eşit vatandaşlar olduğunu  iddia  ettiği Çinli olmayanları dışlayarak  sözde kendi  yasalarını,ayakları altına almış ve  böyölece anayasal bir suç işlemiştir.
  • İşgalçı Çin,bu ve benzeri tedhiş,şantaj,tehdit ve korkutma ve etnik ayırımcılık ve farklı uygulama temelli icraatlarını sürdürmeye devam ederse iddia ettikileri “Ebedi Emniyet ve İstikrarı” kesinlikle  ve asla elde edemeyeceklerdir.
  • Çin işgal yönetimi Doğu Türkistan’da Müslüman Uygurlar başta olmak üzere Çinli olmayan Uluslara bu ve benzeri bastırma ve terör amaçlı uygulamalarına devam ederse  Doğu Türkistan halkının   ve diğer çen esiri ulusların sert tepkisi ile tekrar  karşılaşacak ve  etnik temelli şiddet olaylarının meydana gelmesine zemin hazırlamış olacaktır.

Çinliler 12 Hayvanlı Türk Takvimine göre  bu yıl HOROZ Yılını kutluyorlar

Çin Çağan (Yılbaşı )Bayramı

Çin işgal yönetimi, Çinlilerin 12 hayvanlı Türk takvimine göre kendilerine mal ettikleri Çağan yanı yılbaşı bayramı 27 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında bir hafta süre ile kutlanacak bu etnik Çin bayramında tatil olarak ilan ediyor,Bütün resmi daireler,tüzel ve özel işyerleri dahi tatil ediliyor.Bu bayramı etnik Çinliler “Bayramlaşma-Seyahat ve Yakınlarını ziyaret günü olduğu propagandasını yapıyor ancak,Çinli olmayan Milleteleri bu Çini bayramını kutlamaya zorlarken,onları Çinlilere etanıdığı tatilden mahrum ediyor ve onların tepkisini çekiyor. Bu uygulama ise,bir ülke’de ayrımcılık ve etnik dışlama ve olarak kabul edililiyor.
Radyo’nun bildirdiğine göre İşgalcı Çin yönetimi bu yılkı Çin yeni yıl kutlamalarını bahene ederek sözde “Milletlerin Birilik ve Beraberliği “- Çinliler ile Uygur ve diğer Türk halkları ile İkiz Aileler (Koşmak Aile) kurmak ve benzeri asimilasyon ve etnik dönüştürleyere ait haber ve propagandalara daha ağırlık vermekte olduğu açıkladı.

 

Etiketler: » » » » » » »
Share
1464 Kez Görüntülendi.