logo

trugen jacn

BASIN VE SİNEMA TERÖRÜNE KARŞI TÜRK BARIŞI

Prof.Dr.Nurullah Çetin resimleri ile ilgili görsel sonucu

Prof. Dr. Nurullah Çetin (nurullahcetin@hotmail.com)

1 Ocak 2017’de Reina adlı gece kulübündeki katliamı yapan teröristin kim olduğu daha kesin olarak belli olmadan, günler öncesinden itibaren bir türlü Türk olmayan, Türk olmak bir yana, Türk düşmanlığı ticareti ile semiren, geğire geğire Türk’e Türk düşmanlığı propagandası yapan “Türkiyeli!…” basın yayın organları bas bas bağırarak bu teröristin kimi zaman Uygur, kimi zaman Kırgız, kimi zaman Kazak, kimi zaman Özbek Türkü olduğunu ilan etti. Sonunda kalpsiz kalıp halinde duran Masharibov adlı bu zombileştirilmiş maymun suratlı kişinin İsrail, Amerika ve İngiltere yapımı olan, İslamcı görünümlü, Müslüman katili IŞİD/DAEŞ’e ruhunu satmış biri ve Özbekistan vatandaşı bir Tacik olduğu yani Türk olmadığı anlaşıldı.

Bizim için teröristin milliyeti, dini önemli değildir. Her milletten, her dinden terörist çıkabilir, bu kişi Türk de olabilirdi. Nitekim IŞİD’e katılan Kırgız Türkü de var, Özbek Türkü de var, Türkiye Türkü de var, İngiliz, Alman, Fransız, Rus da var. Bu cinayet örgütünde her milletten var. Mesele teröristlerin hangi milliyete ya da dine mensup oldukları değil, sadece terörist olmalarıdır. Sorumluluk sahibi ciddi basın yayın organları teröristi tanımlarken milliyetine ya da dinine göre değil, mensup olduğu terör örgütüne göre tanımlar. Biz hiçbir zaman PKK eşkiyası için “Kürt teröristi” demedik, hep “PKK teröristi” dedik. PKK’yı onaylamayan, destek vermeyen Kürtleri suçlamadık. Ama Türk milletinin sırtında kene gibi duran, bu saf milletin iliğini, kanını sömüren, gâvur devletlerin ileri karakolu olan, Türk düşmanlığına dayalı yayın yapan gazete ve televizyonlar, üstüne basa basa “Özbek terörist” diyorlar.

Amaç : Türk Boylarının Yanı Türk Kardeşlerin Arasını Açmak

Amaçları birer Türk boyu olan Uygur, Özbek, Kırgız, Kazak, Türkmen Türklerini terörist göstermek ve Türkiye Türkleri ile kardeşlerinin aralarını açmaktır. Batılı gâvurlar da aynı şeyi yapıyor. Hristiyan bir terör örgütü terör yaptığında “Hristiyan terörist” demiyor, mensup olduğu örgütün adı neyse onun ismini zikrediyor. “İRA terör örgütüne mensup” diyor, “ETA terör örgütüne mensup” diyor. Ama bir Müslüman terör eylemi yaptığında “Müslüman ya da İslamcı terörist” diye söylüyor. Ya da “Türk terörist” diyor. Çünkü Haçlı Siyonist çevrelerin tek düşmanı vardır, o da Müslümanlar ve Türkler. Onun için her türlü kötü, çirkin ve pis işleri Müslümanlara ve Türklere yüklerler. Türkiye’nin kardeşi olan Özbekistan’la iyi ilişkiler kurmasını baştan önlemek isteyen emperyalist Batı, içimizde yuvalanmış sözcüleri olan gazete ve televizyonları ile Özbek Türklerini Türkiye Türklerine düşman gösteriyor. Bizi ırkçılıkla suçlayan Amerika, İsrail, Avrupa ve bunların içimizdeki temsilcileri asıl kendileri ırkçıdır. Yaptıkları yayınlarla Türk ırkına olan kinlerini utanmadan, sıkılmadan kustular durdular.

Bir başka Tezgâh :  Türkiye Türklüğü ile Azerbaycan Türklüğünün Arasını Bozmak

Bu bağlamda çekilen güya bir güldürü filminde boks yarışması yapan bir Azerbaycan Türkü ile, güya bir Türkiye Türkü karşı karşıya getiriliyor. Azerbaycan Türkü olan boksör: “Men seninle ceng elemeye (savaşmaya) gelmişem” diyor. Türk diyemeyeceğim Türkiyeli kişi de ona: ”Ben de senin ağzını burnunu kırmaya gelmişem” diyerek saldırıp Azerbaycan Türkünü havaya fırlatıyor. Hiçbir Azerbaycan Türkü Türkiye Türküne “ben seninle savaşmaya geldim” demez. Aynı şekilde Türkiye Türkü de Azerbaycan Türküne “ben senin ağzını burnunu kıracağım” demez. Çünkü biz, 2 devlet 1 milletiz. O zaman geriye bir ihtimal kalıyor: Birileri Türkiye Türkleriyle Azerbaycan Türklerini birbirine düşürmek istiyor. Bunu en çok isteyecek olan da Ermenistan Devleti ve Batılı ülkelerdeki Ermeni lobileri olabilir. Bu filmi yapan her kimse, “benim niyetim Türk devletlerinin arasını bozmak değildi” diyorsa o zaman iyi niyetini göstersin ve film daha gösterime girmeden hemen çeksin ve yaksın. Samimi ve iyi niyetli olduklarına o zaman inanabiliriz, yoksa arkasında kasıt aramakta haklıyız. (Bu yazıyı yazdıktan sonra öğrendiğime göre Şahan Gökbakar yaptığı bir açıklama ile gelen tepkiler üzerine o sahneyi filmden çıkardıklarını söyledi. Elbette çıkaracaklardı. Türk milletine karşı durulamaz.) Kuzey Azerbaycanlı ve İran adlanan yerdeki Güney Azerbaycanlı Türk kardeşlerimize diyoruz ki: “Türk yurdları birləşmək üçün addımlar atır. Ulu Təngri şərəfsizləri cəzalandırmaq üçün bizləri birləşdir.”

Bütün dünya şunu bilsin ki, dünyanın her yerine dağılmış olan Türkler, bu 2 talihsiz örnekten ve başkalarından yola çıkarak birbirine düşman olmayacaktır. Dünya Türklüğü olarak bugün bizim 7 bağımsız devletimiz, onlarca özerk devletimiz ve pek çok devlete dağılmış 350 milyonluk büyük bir ailemiz var. Hepimizin ortak tek bir hedefimiz var, o da Dünya Türk Birliğini yani kutlu Turanı kurmaktır. Bugün dünya Türklüğünün başka seçeneği kalmamıştır. Bize ne Avrupa’dan, ne Amerika’dan, ne Rusya’dan ne Çin’den bir hayır vardır. Bütün bu emperyalist devletler gayet tabii olarak kendi menfaatlerini düşünür, bizi de sömürmeye ve zamanla tasfiye etmeye bakarlar. Bu konuda onları suçlayamayız. Zira düşmana “niye düşmanlık yapıyorsun?” deme durumumuz yok. Önemli olan düşmanın ne yaptığı değil, bizim ne yapacağımızdır. Biz de kendi Turan birliğimizi kurarak bütün bu emperyalist düşman devletlerin heveslerini kursaklarında bırakacak, Türk ve aynı zamanda bütün Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşunu, birliğini, mutluluğunu sağlayacağız.

Türk devletlerinin ve boylarının arasını açmaya dönük Türk düşmanlarının bu tür şeytanca oyun ve tezgâhlarına gelmeyeceğiz.

“Yaşasın dünya Türk devletlerinin ve boylarının birliği.

Yaşasın Turan birliği! Yaşasın Türk milleti!”

Kaynak :  http://www.aybekgazete.com/yazarlar/prof-dr-nurullah-cetin/basin-ve-sinema-terorune-karsi-turk-barisi/1359/

Etiketler: » » » » » »
Share
600 Kez Görüntülendi.