logo

trugen jacn

ÇKP. GENEL SEKRETERİ ÇEN’DEN , DOĞU TÜRKİSTAN’DA 8 MADDELİK YENİ BİR İNTERNET ZULMÜ

cinggu

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)
Pekin’in geçtiğimiz Ağustos ayında Urumçi’ye atadığı ÇKP.genel sekreteri ve Doğu Türkistan’ın tartışmasız tek diktatörü Çen Çuvengguo daha önce görev yaptığı Çin işgalindeki Tibet bölgesinde uyguladığı Han şövenizmi ve Çin Faşizmi temelli baskı.zulüm ve işkencelerini bu kez Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerine  arttırarak  sürdürüyor.
ÇKP’nın bölge genel sekreteri Çin bu kez internet haberleşme ve sosyal medya kullanıcılarına karşı yeni bir savaş açmış bulunuyor.
Özgür Asya radyosunun Çin’in resmi Tengritağ  Haber Ajansına dayanarak   verdiği bilgilere göre ÇKP.nın Urumçi’ye atanan yeni  diktatörü Çin 27 Kasım 2016 tarihinde yayınladığı bir emirname ile internet ve elektronik  iletişimi ile ilgili bir yeni genelge yayanladı ve Çin işgal  yönetim  birimlerinden  internet ve haberleşme hizmetlerini daha sıkı denetlenmesini ve güvenliği tam olarak sağlamalarını talep etti.

ÇKP.Genel Sekreteri Çin, bu   hizmete ait tedbirlerin  birincil ve en önemli bir görev olarak kabul edilmesi gerektiği ve yetkililerin “İnternet Haberleşme Güvenliğini Kesinkez Kontrol ve Güvence Altına Almalarını ” istedi.

Doğu Türkistan'da Nazi Usulu Ayrımcılık

ÇKP.’nin sözde Özerk bölge genel Sekreteri Çin Çuvenggu  yayınladığı internet ve haberleşme güvenliğine ait   8 maddelik Talimataname şunlar ;
1. Çin Komünist Partisi ve onun iktidarına mutlak ve kesinkes sadakat.
2. İnternet ve haberleşme Hizmetlerini en iyi şekilde yürütmek
3. İnternet ve haberleşme hizmetlerinde güvenliği tam olarak sağlamak ve bu konudaki hizmetleri tam olarak   güvence altına almak
4. ÇKP. ve onun iktidarındaki yönetimin genel stratejik uygulamalarına bu konularda tam destek sağlamak
5. Devlet ve yönetimin ideolojik(ÇKP) konular devletin en önemli meselesi olduğunun bilincinde olmak
6. İnternet ve haberleşme ve bu sistemlerin güvenliği hizmetlerinde çalışanların Siyasi  ve ideolo<it görüşü ve yönelişi çok açık ve berrak olmalı
7. İnternet ve Haberleşme üs ve sistemlerinin  mutlaka  en iyi şekilde korunması
8. İnternet ve haberleşme sistemlerinin sorunsuz şekilde yürütülmesi ve güvenliğinin sağlanması için günün şartlarına ve uygulama sonuçlarına göre yeni tedbirlerin derhal ve ivedilikle alınması

ÇKP.genel sekreteri Çin,Urumçi’de göreve başladıktan sonra bir dizi sert ve olağandışı aşırı kararlar ve uygulamaları yürürlüğe koymakta olup,bu tedbirlerin  içinde internet ve haberleşme hizmetlerinin kontrol,denetim ve güvenliği en başta gelmektedir. Bu yeni baskı ve yasak uygulamaların sonucu olarak Doğu Türkistan’da Son aylarda bir çok internet siteleri kapatılmış olup,bu sitelerin yöneticileri ve yazarları de tutuklanmış bulunmaktadır.
Uzmanlar , Çin’in Doğu Türkistan’da internet ve haberleşmeye  hizmetlerine getirdiği kısıtlama,engel ve yasaklamaların küresel düzeyde  uygulanan en sıkı ve çok kötü uygulamalar olduğunu belirtiyorlar. Etnik Han Çinlilerinin yaşadığı merkezi Çin bölgelerinde daha gevşek ve makul olan bu kısıtlama,engelleme ve yasaklamaların sadece Doğu Türkistan ve Tibet’te uygulandığı,bunun ise,bir etnik ayırımcılık ve  aynı  devlette iki ayrı etnik topluma farklı  uygulama olduğu fikrinde birleşiyorlar.

Etiketler: » » » » » »
Share
1279 Kez Görüntülendi.