logo

trugen jacn
21 Kasım 2016

İŞGALCI ÇİN,TÜRKİYE’DEKİ AĞABEYİ İÇİN 24 YAŞINDAKİ REŞAT HACI’Yİ KAŞGAR’DA HAPSETTİ

İŞGALCI ÇİN, BASKI, ZULÜM VE İŞKENCEDE  SINIR TANIMIYOR. 82 YAŞINDAKİ BÖRÜTALA’LI RABİA ANA’DAN SONRA, BU KEZ 79 YAŞINDAKİ ARTUŞ’LU REYHANNİSA ANA’YA  BASKI VE ZULME BAŞLADIĞI AÇIKLANDI.

كىچىك نەۋرىسى قاماققا ئېلىنغان 79 ياشلىق رەيھاننىسا ئانا

Uygur haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
ÇKP.’nın Doğu Türkistan’daki Han şövenizmi ile Çin faşizmi temelli Panhitayist uygulamalarına yenilerinizekleyerek sürdürüyor. Çin, baskı,zulüm ve işkence’de sınır tanımıyor. İşgalcı Çin, Börütala’lı  82 yaşındaki Rabia Ana’dan sonra Artuş’lu Reyhannisa Ana’ya NAZİ Almanyası’nın yapmadığı bir zülme daha imza attığı bildirildi. Hitler Almanayasının Yahudi’lere yaptığı etnik ayırımcılık ve ırkı soykırımlarından  daha kötü ve daha beter insanlık dışı zulümlerine bir yenisini daha ekledi.82 yaşındaki Börütala’lı Kahraman Uygur Rabia Han Ana’nın Norveç’te yaşayan oğlu Kurbancan Arif ‘i ziyaretini engellemek için pasaportuna el koymuş ve yurt dışına çıkmasını yasaklamıştı. İşgalcı Çin, bu kez Kaşgar’a bağlı Artuş’ta yaşayan 79 yaşındaki Reyhannisa Ana’ya aynı zulmü sürdürdüğü belirtildi.
Özgür Asya radyosu internet sitesinde yar alan bilgilere göre Artuş’un Suntağ kenti,Azgan köyünde oturan 79 yaşındaki Reyhanni sa Ana’nın İstanbul’da yaşayan ve ticaret ile iştigal eden Abdulveli Hacı’nın  “Türkiye’deki Çin Aleyhtarı  Eylemleri ve İşlediği Suç ve Cinayetler” için onun kendisine bakan ve yanında bulunan 26 yaşındaki küçük kardeşi Reşat Hacı’yu tutuklayarak hapsettiğini bildirdi.

reyhannisa-ana-turkiye-atush-oghul-rishat-haji.jpg
79 yaşındaki cesur ve duyarlı Uygur Ana Reyhannisa Hanım’a yapılanlar hakkında söz konusu radyo’ya  ulaşan bir duyuma  göre Artuş Polis Müdürlüğü Reyhannisa Ana’nın yanında kalarak ona bakan küçük Torunu Reşat Hacı’yi geçtiğimiz aylarda çağırarak Türkiye’de bulunan   Abdulveli Hacı’nın Türkiye’ye geri gelmesini sağlaması ve onu  geri dönmeye ikna etmesini istemiş ve bunu temin edemediği takdirde kendisini tutuklayarak hapse atacakları yolunda şantaj ve tehdit etmiş. Ancak,İstanbul’da yaşayan Abdulveli Hacı geri gelmeye ikna edemediği için geçtiğimiz Ağustos ayında kardeşi Reşat Hacı tekrar tutuklanarak   hapsetemiştir.
Kendilerine gelen bu duyumu teyit etmek ve bizzat mağdur durumdaki Reyhannisa Ana’dan bizzat bu konuda kendisinden  bilgi almak için Özgür Asya radyosu muhabirileri Artuş’a telefon bağlantısı kurmayı başırmıştır. Radyo’ya konuşan  79 yaşındaki Reyhannisa Ana Küçük Torunu Reşat Hacı’nın  hapsedildiğini doğrulamış ve  Radyo’ya şöyle konuşmuştur ;
“ Eşim Abdulhamit Hacı 85 yaşında ve ben 79 yaşındayım. Tek evladımız olan Hacı Abdulhamit yıllar önce vefat etti.Onun 2’si erkek 5 evladını biz yaşlı karı koca bakarak büyüttük.Kızları evlendirdik..30 yaşındaki büyük Torunum bir yıl önce Çin’de ticaret yaparken Türkiye’ye gittiğini duyduk. Torunum bilgili bir Uygur ziyalısı idi. Tecaret yaparak bize de yardım ediyordu.Küçük Torunumu 24 yaşında ve bizim yanımızda kalıyor ve biz yaşlılara bakıyordu. Abdulveli yurt dışına gittikten sonra aile olarak büyük sıkıntılara maruz kaldık.Sürekli takip ediliyor ve sorguluyorlar bizi.Küçük Torunumu daha önceleri birkaç kez sorgulamışlar ve kısa süreli olarak gözaltına almışlardı. Ancak, bir süre sonra serbest bırakıyorlardı. Ancak,bu kez bizim yanımızda kalarak biz yaşlılara  bakan  Reşat Hacı Torunumu bu kez resmen  hapsettiler.Yaklaşık 4 aydır,kendisinden haber alamıyoruz.Görüştürmüyorlar ve nerede olduğunu de bilmiyoruz.Biz 2 yaşlı insan çok zor durumda hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Yönetimde  görevli yakınlarımız var.Ancak,onlar da bize yardım edemiyorlar.Bu konu bizi çok aşıyor diyerek adeta bizden kaçıyorlar.Bir kaç kez Artuş’a giderek üst makamalara müracaat ettik.Bizi kabul ederek   derdimizi dinleyen yok. Kendimize muhatap bulamıyoruz. Kimse bizimle ilgilenmiyor.Ne ile suçlandığını de bilmiyoruz. ( Bunları anlatırken,telefonda sürekli ağlıyor.)

Sizin bizi  telefonla aramanızdan son derece mutlu oldum.Bize teselli verdiniz.Kimse bizi arayıp soramıyor ve herkes bizden kaçtığı bir ortamda siz hal hatırımızı sorduğunuz   için Allah sizlerden razı olsun.”
Uzmanlar Börütala’lı Rabiahan Ana olayından sonra 79 yaşındaki Reyhannisa Han Ana’nın de zulme uğramasının Doğu Türkistan’da Uygur Türklerinin dramatik durumundan küçük bir parça olduğunu,İşgalcı Çin’ın baskı zulüm ve insanlık dışı uygulamalarından 80 yaşındakiler dahil,bebekler,çocuklar,yaşlılar ve kadınlar  dahil hiç kimsenin  kurtulmasının söz konusu olmadığının açık ve net kanıtı olduğunu  belirtiyorlar.

Etiketler:
Share
663 Kez Görüntülendi.