logo

trugen jacn
05 Ekim 2016

ÇİN’İN MAĞDURU RABİA ANA’NIN OĞLU ARİF : FAALİYETLERİMİN ANNEMLE HİÇ İLGİSİ YOK

rabia-ana-2

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

6 yıldır oğlu Kurbancan Arif ile Torunlarını görebilmek için Ocak ayında Pasaport alabilen, ancak,kısa bir süre sonra Çin polisi’nce pasaportuna el konulan 82 yaşındaki Uygur Rabia Ana’nın Norveç’te yaşayan oğlu Kubancan Arif, Çin’in 82 yaşındaki Annesine reva gördüğü muameleden son derece üzgün ve kızgın olduğunu açıkladı.
Kurbancan Arif,Çin’in İddialarını cevaplandırdı
Özgür Asya radyosuna konuşan Arif şöyle konuştu : “ Ben bir Norveç Vatandaşıyım. Norveç’teki Uygur STK.ları ile Dünya Uygur Kurultayı’nın faaliyet ve toplantılarına imkanım ölçüsünde iştirak etmekteyim.Bu benim insanı ve dini borcumdur. Ayrıca doğup büyüdüğüm ana vatanım Doğu Türkistan’daki Çin baskı ve zulmünün anlatılması ve dünya’ya duyurulması her Uygur Türkü kadar benim için de bir vecibedir. Milli faaliyetlere katıldığım ve DUK başkanı Rabia Kadır ile yakın ilişki ve işbirliği içerisinde olmam her Doğu Türkistanlı gibi benim de görevimdir ve ben de milli görevimi yerine getirimeye çalışıyorum.Ancak, benim bu faaliyetlerim ile Gulca’nın Börütala İlçesin’de yaşayan 82 yaşındaki Annem ile ile hiçbir ilgisi yoktur. Annem benim Norveç’teki yaşamımdan ve ne yaptığımdan nasıl haberdar olabilsin ki ? Ben vatanım Çin tarafından işgal edildikten sonra doğmuşum. Orada 40 yıl kadar yaşadım.Çin’i çok iyi  tanıyor ve biliyorum.Çin bir hukuk devleti asla değildir. ÇKP.’nin güdümündeki Çin polislerinin canı kimi tutuklamak isterse,onu tutuklamak için bir gerekçe ve sebep hemen bulur ve o kişiyi hemen tutuklar ve keyfine göre cezalandırır. Atalarımız Orhon Menggu Taş anıtlara bin 400 yıl önce kazımış.Çin düşman kabul ettiği bir kişinin bütün yakınlarını ve ailesini birlikte cezalandırır diye yazmış. Halkçı ve eşitlikçi olduğunu iddia eden ÇKP.yönetimi  de  15 asır öncesi bahsedildiği gibi ecdatlarının insanlık dışı uygulamalarını devam ettiriyor.Çin Polisi Annem ile ilgili ellerinde kanıt olduğunu iddia ediyor.Kanıtlar olduğu söylemi sadece bahane ve tamamen gerçek dışı ve düzmece delillerdir.
Çin,Annemin benim için Oğlum Rabia kadir’ın yerine aday.ileride onun yerine gelecektir. Dediğini ileri sürmektedir. Annemin okuma yazması yoktur.Ayrıca 82 yaşındaki bir yaşlı insanın muhakeme ve hafiza kabiliyeti zayıflar.Çin,isiterse her türlü kanıt,sebep ve gerekçeler bulur.Dünya Uygur Kurultayı ve onun başkanı Rabia Kadir demokrasi kaideleri ve yapılacak serbest seçimlerle belirlenir.Ben veya başkasının direkt oraya gelebilmesi mümkün değildir.

رابىيخان مۇسا ئانىنىڭ ئوغلى قۇربانجان ئارىف ئۇيغۇر مىللىي ھەرىكىتى رەھبىرى رابىيە قادىر خانىم بىلەن.

Doğu Türkistan Davasına Destek Olmak her Uygur Türkü gibi Benim De Görevimdir.
Çin,benim Dünya Uygur Kurultayı ve onun başkanı Rabia Kadir ile işbirliği içinde olduğumu ileri sürerek Annemin pasaportuna el koymuş ve benimle ve ailemle görüşmesini engellemektedir. Benim kimi destekleyip desteklemem benim demokratik ve doğal bir insanı ve vatandaşlık hakkımdır.Kaldı ki DUK Başkanı Rabia Kadir Hanım ile elbette Vatanını seven ve Milletine bağlı her Doğu Türkistanlı gibi işbirliği yapmak,onun faaliyetlerine katılmak benim de milli,dini ve insanı bir borcumdur. Kişisel olarak elimden geldiğince  ve imkanlarımın elverdiği ölçüde Dünya Uygur Kurultayı’nın faaliyetlerine  iştirak etmekte ve katkı de vermekteyim.

Annem Çok Güçlü Bir İnsandır.
Annem ile telefonda görüşüyorum.Sağlığı çok şükür iyidir.Annem bütün zorlukları cesaretle göğüsleyebilecek güçlü bir yapıya sahiptir. Onun hayatı sıkıntı ve çok zorluklar içinde geçmiştir. Allah’tan Anneme sağlık ve esenlik nasip etmesini ve bir an önce Ailemizle görüşebilmesini nasip etmesini dilerim.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1141 Kez Görüntülendi.