logo

trugen jacn
10 Eylül 2016

ÇİN’İN SURİYE’DE PKK/PYD TERÖR ÖRGÜTLERİNDE GÖREVLENDİRDİĞİ ÇİNLİ TERÖRİSTLER

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

İşgalcı Çin’in  son yıllarda Suriye’deki iç savaşta bazı  Müslüman Uygur Türklerinin bu ülkeye gelerek savaştığını ve bu guruplarla birlikte bazı terör eylemlerini gerçekleştirdikleri iftira ve suçlamalarını  sık sık  gündeme getiriyor .İşgalçı Çin,  bu suretle Uygur Türklerinin  teröre yatkın ve toptan terörist  bir toplum oldukları yolundaki  yalanlarına  uluslararası toplumu inandırmaya çalıştığı bilinen bir gerçek.

İşgalcı Çin,Müslüman Uygur Türklerinin Suriye’ye giderek İŞİD saflarında savaştığını devamlı olarak öne sürüp bu sinsi yalanları ile Uygur Türklerini terörist olmakla suçlarken, Türkiye’ye karşı bölücü ve kanlı terör örgütü PKK’nin Suriye kolu PYD saflarında savaşan kendi Çinli teröristlerinin varlığından hiç söz etmiyor.

Ancak,uluslararası toplum ve özellikle İslam ülkeleri Pakistan başta bir kaç islam ülkesi hariç.Çin’in bu yalanlarının kendi düzmece ve provaksiyonu olduğu artık analamış durumdalar.Çin’in Uygur Türklerini  suçlayan ve mahkum eden mesnetsiz iftira ve yalanlarına hek itibar etmiyor.Bu görüüş batılı bir  ülkeler ile çok insan hakları Kuruluşlarının yayınladığı konu ile ilgili raporlarında açık seçik dile getiriyorlar.

TÜRK VE İNSANLIK DÜŞMANI PYD-PKK’NİN  SAFLARINDA SAVAŞAN ÇİN’İN TERÖRİSTLERİ

Türkiye’deki PKK ve diğer bilumum terörist ve bölücü örgülerininin siyaset arenasındaki  uzantıları Çin’i ziyaret etmesinin ardından (Geçen yıl   07 Haziran genel seçimlerindenğın ardından  Çin Komünist partisi  17 kişilik HDP’ Heyetini Çin’e davet etmişti.) Rojava’daki PKK saflarında  bazı terörist Çinliler’in de olduğu ortaya çıkmıştı ve bunu de HDP.nin bir Milletvekili eli kanlı bu Çinli  Terörist’in resemini sosyal medya hesabında paylaşarak Ülkücüleri meydan okumuştu.Bu da bu PKK.yandaşı Çin sevici Parti’nin Milletvekili’nin açık seçik ve net bir itirafı olarak kabul edilmişti.
Suriye’de terörist faaliyetler yürüten PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG’ye Avrupa’dan sonra Çin’den de katılımlar gerçekleşiyor. PYD’ye yakın sosyal medya hesaplarından, “YPG saflarında Amerika, İspanya, Venezüella, Britanya, Hollanda ve Çin’den savaşçılar, Rojava’da IŞİD’e karşı savaşıyor” bilgisi geçildi.

ÇİN’İN  SURİYE’YE YOLLADIĞI ELİ KANLI ÇİNLİ TERÖRİSTLER “KOBANİ”YI KORUMAYA GELMİŞ 
Chaw (PKK/PYD saflarındaki kod adı  Sîpan) isimli Çinli’nin PYD’ye katılımının duyurulduğu bir paylaşımda, Chaw’ın, “Kobane’deki Kürt savaşçıların başarısının ardından, Rojava ve Kobane’yi korumak için YPG’ye katıldım. IŞİD bitinceye kadar buradayım. Babamın rızasını aldıktan sonra geldim” ifadelerine yer verildi.

Etiketler: » » » » » »

Share
1840 Kez Görüntülendi.