logo

trugen jacn

ÇİN, İŞGAL’IN SİMGESİ ÇİN BAYRAK MERASIMINA KATILMAYAN UYGUR İMAMI TUTUKLADI

Çin Bayrak Töreni Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin İşgal yönetiminin, Komünist maskeli Çin Faşizmi ile Çin  işgalının simgesi olan  bayrak  törenine katılmayan   Doğu Türkistanlı Uygur Cami imamını   tutuklandığı bildirildi.
İsveç merkezli Doğu Türkistan Haber merkezi internet sitesinde yer alan habere göre,Gulca’ya bağlı  Merkez ilçe,  Yenitam Kenti, Aktam Köyü  Cami’i imam Hatibi Enver Yahya  Çinli İşgalcılar tarafından her Pazartesi zorunlu olarak icra edilen ve Köy sakini her kesin katılması mecbur olan Bayrak merasımına  Cami çıkışı evine giderek katılmayan  İşgal polisleri tarafından evine baskın düzenlendiği ve evi arandıktan sonra kendisini tutuklayarak götürdükleri bildirildi.
Doğu Türkistan Haber Merkezi’nin bölge’de bulunan özel kaynaklarından aldığı haberlerde İmam Enver Yahya’nın tutuklanması olayının geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleştiği bildirildi.Ancak,İmam Enver Yahya’nın nerede hapsedildiği konusunda de  bilgi verilmedi.
Uzmanlar,İşgalcı Çin’in din adamlarını ÇKP.’ne bağlı Siyasi Kengeş(Siyasi Danışma) ve Dini İşler idaresi kanalı ile sıkı kontrol altında tuttuğunu ve sürekli gözetlediklerini bildiriyorlar.

ÇKP.’ne Bağlı Sözde İslam Dini Cemiyeti’nin geçtiğimiz aylarda Kaşgar’da yaptıkları bir sözde İslam dini Sempozyomunda İslam dininin Sosyalist Sistemin esaslarına göre reforme edilmesi konusunun tartışmıştı. Ateist ve Komünist Çin yönetiminin Kutsal İslam inancına bu ve benzeri   saldırılar ile  İslam dininin  tahrip ve değiştirmek anlamına gelen bu uygulamaların,ileride telafisi imkansız büyük tepki olaylarına sebebiyet verebileceği uyarısında bulunuyorlar.

Etiketler: » » » » »
Share
1165 Kez Görüntülendi.