logo

trugen jacn
02 Eylül 2016

ÇİN’İN YENİ ATADIĞI DİKTATÖR ÇİVENGU, İŞE UYGURLARA TEHDİTLER SAVURARAK BAŞLADI

Yeni Hitay

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çinli işgalcıların Doğu Türkistan’a yeni atadığı Cüce Diktatör ÇKP. Genel Sekreteri Çin Çivengu Urumçi’de tahtına otururken, İşe Müslüman Uygur Türklerine tehditler, şantaj ve hakaretler savurarak  başladı.
Özgür Asya radyosunun haberine göre ; Pekin’in Doğu Türkistan’a yeni atadığı ÇKP.bölge Genel sekereteri Çin Çivengu 30 Ağustos 2016 günü öğleden sonra Videokonferans sistemini kullanarak ilk toplantısını yaptı. “İstikrar ve Güvenlik hizmetleri Telekonferans Toplantısı”’ adı verilen toplantı’ya Ülke’deki üst düzey yetkililer ve Çin işgal Ordusu Komutanları ile Bingtüen ve Jandarma Birlikleri ve Bölgesel Askeri Yetekililerin katıldıkları belirtildi.  ÇKP.işgal yönetimi’nin Doğu Türkistan’a yeni atadığı genel Sekreter  toplantı’da Doğu Türkistan Türklerine karşı yeni tehditler, korkutma ve şantaj amaçlı ve aşağılık Çin faşizmi kokan ve hakaretler içeren cümleler kullandığı belirtildi.
Çin işgal yönetiminin  Doğu Türkistan’a atadığı yeni ÇKP.Sekreteri’nin  bu toplantı’da tehdit ve şantaj  ve hakaret  içerikli  direktifleri ana başlıklar halinde şöyle ;
• İstikrar ve güvenlik ilk ve tek önceliğimizdir
• Olay vuku bulmadan Suçlular yakalanmalıdır.
• Terörist olaylar öncesi Suçlular mutlaka ele geçirilmeli ve derhal etkisiz hale getirilmelidir
• Bölücüler ile Milletlerin birliğine kaseden veya kastetmek amacı taşıyan tüm bölücü unsurlara kesin ve can alıcı darbeler vurulmalıdır
• Bölücülerin kökü tümden  kazınmalı ve kurutulmalıdır.
• Bölücü ve Terörcülere iki el ile  müdahele edilmeli ,Onlar her iki el kullanılarak ele geçirilmeli onlar niyetleri daha plan aşamasında iken imha ve yok edilmelidir
• Bilgi ve haberlerin  kontrolü kesini olarak sağlanmalı  ve  Haber ve bilgi sızmalarına karşı sansür  kesin  ve tam uygulanmalıdır.

• İdeolojik olarak Milletlerin birliği sürekli teşvik edilmeli buna karşı olan bölücü unsurlara karşı mücadele yaygınlaştırılmalıdır.

• İnternet ve siber kontrol tam sağlanmalıdır.
• Haberlere ve bilgilerin dışarı sızdırılmaması için sansür tam ve kesin olarak uygulamalıdır.
• İnternet güvenliği kesin ve tam sağlanmalıdır.
• İnternet haberleşmesi tam gözetim  altında ve kontrol müdahele  edilebilir halde tutulmalıdır.
• Bu talimatların tam,sorunsuz  ve mükemmel bir şekilde uygulanabilmesi ve Milli Bölücülük ve Terörizmi kökünden kurutularak yok edilebilmesi için Çin Halk Kurtuluş Ordusu,Polis Birlikleri,Jandarma Birlikleri,Kamu Güvenliği’ne bağlı Silahlı birimler,Askeri bölge komutanlıkları ve Bingtüen( Çin’in sözde İnşaa ve Üretim Ordusu adını verdikleri çalma,gasbetme ve çırpma   Çin’e taşıma  Ordusu, Silahlı Milis Birlikleri) iş ve el birliği yaparak ve sıkı bir koordinasyon içerisinde kendi aslı görevleri olan ülke savunması,istikrar ve güvenliğin sağlanmasını en iyi şekilde yerine getirecekler.

Uzmanlar ; Doğu Türkistan atanmadan önce yine Çin işgalı altındaki Sözde Tibet Özerk Bölgesi’nde ÇKP.genel Sekreterı olarak görev yapan ÇKP.’nın Pekin’den atanmış yeni Genel sekereteri’nin Tibet’te yıllarca yürüttüğü Çin devlet terörü ve faşist uygulamalardan kazandığı yeni deneyimlerini Doğu Türkistan’da uygulamak istediğini,bunun ilk toplantısı’nda sarfettiği sözlerdern anlaşılabileceğini ifade ediyorlar.

Ayrıca,Analizcılar bu tehdit,şantaj ve etnik aşağılayıcı cümleler kullanan Yeni Genel Sekreter’in Doğu Türkistan’da yeni bir Devlet Terörü dalgasını başlatmasından endişeli olduklarını ifade ediyorlar.

Dilşat Reşit
Dünya Uygur Kurultayı : ÇKP.li Yeni Diktatörü’nün Tehditleri Haddını Aşan Sözlerdir.
ÇKP.’nin Urumçi’ye atadığı yeni Diktatörü Çin Çivengu’nun sözlerini değerlendiren Dünya Uygur Kuruultayı Uygur Türklerine karşı tehdit,şantaj ve etnik aşağılama içeren bu sözleri “Haddını Aşan İfadeler” olarak değerlendirdi ve şiddetle kınadığını belirterek tepki gösterdi.
DUK Sözcüsü Dilşat Resit basına yaptığı açıklama’da şunları söyledi ; “ÇKP.’nin yeni atanmış Genel Sekreteri’nin sözleri asla kabul edilemez.Bu modası geçmiş tehdit ve şantaj amacı taşıyan sözler günümüzde öne çıkan ve insanlığın ortak değer ve amacı olan temel İnsan hakları,Haberleşme ve bilgi paylaşımı özgürlüğüne ve insanlığın bu ortak değerlerine bir saldırıdır.Çinli  genel Sekreterin bu tehditleri   Müslüman Uygur Türklerinin kendi topraklarında nefes almasını engellemek ve boğmak amaçlı sözlerdir. Çinli Genel Sekreterin bu teheditkar şantaj içerikli  sözleri,  Müslüman Uygur Türklerinin kendi tarihi ana topraklarında ne kadar zor ve olumsuz şartlarda yaşadıklarının ve  İşgalcı  Çin yönetiminin  baskı ve zulmü  içinde oldukları noktasında   açık ve net bir kanıttır.” şeklinde konuştu.

Etiketler: » » » » » »
Share
2278 Kez Görüntülendi.