logo

trugen jacn
02 Ağustos 2016

TÜRKİYE’DEKİ FETÖ ÖRGÜTÜ BAĞLANTILI VE ÇİN YANLISI VAKIF VE DERNEK KAPATILDI.

rESMİ gAZETE

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Hükümet, Türkiye Cumhuriyeti devletine ve onun seçimle iş başına gelen iktidarına karşı  kalkışma ve darbe yapmaya  yeltenen ve masum sivil halkın üzerine ateş açılarak acımasızca katledilmesi emrini veren gözü dönmüş FETÖ terör örgütü bağlantılı ve Müslüman Uygur Türklerinin katilleri olan Çin yönetimi  yanlısı faaliyetler gösteren  bir Dernek ile bir Vakfın  kapatıldığı açıklandı.
Hükümetin ilan ettiği son Olağanüstü Hal Kanunu (OHAL ) kanunu ile alınan bir kararla kapatılan yaklaşık bin 200 kadar FETÖ Örgütü yanlısı bu Vakıf ve Dernekler arasında Ankara merkezli Türkiye Çin Dostluk Vakfı ile  Türk – Çin Sanayıcı ve İşdamları Dostluk ve Dayanışma Derneği adında bir dernek de bulunuyor.
FETÖ Örgütü’nün güdümünde ve bu örgütün Çin yanlısı faaliyetlerini  ülkemizde gerçekleştirmek amacı ile kurulan bu sözde STK.ların esas amacı Türkiye’de bir Çin lobisi yaratmak olarak açıklanıyor.  Sözkonusu Çin vakfı ve Çin Derneğinin kurumsal internet sayfası incelendiğinde,faaliyetlerinin bu minval üzerinde ve tamamen Çin’in Türkiye’deki propagandalarına yönelik olduğu görülecektir. Ayrıca,Çin’in Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm,etnik ayırımcılık,dini ve ırkı soykırım uygulamalarını sinsice gizlemeye matuf olduğu kolayca anlaşılmaktadır. Bu sözde Vakıf ve Dernek FETÖ Örgütü’nün yıllardan beri Türkiye’de ısrarla yürütmeye çalıştığı Çin yanlısı ve onun Müslüman Uygur Türklerine yönelik uygulamalarını kamufle amaçlı  ve Müslüman Uygur Türklerine ihanet içerikli uygulamaları için bir aracı kurum olarak hizmet ettiği bilinmektedir .

Kapatılan bu Çin yanlısı Vakıf ve Dernek şunlardır ;

turkiye-xitay-dostluq-fondi.jpg

Türkiye Çin Dostlu Vakfı ; 2009 yılında İşgalci Çin’in Urumçi katliamının hemen  akabinde kurulması dikkat çekmektedir. FETÖ Örgütüne bağlı olduğu belirtilen ve aslen Malatyalı Hasan Çapan isimli bir şahıs tarafından kurulmuştur. Yıllardan beri Türkiye’de yaşayan Uygur Türklerini Çin Temsilcilikleri ile buluşturmaya yönelik, yılbaşı, Çin milli  bayramı,ÇKP’nın Çin’de iktidarı ele geçirdiği 01 Ekim törenleri vebenzeri  özel günlerde Çin propagandasına yönelik sosyal aktiviteler yaptığı bilinmektedir. Türkiye’de öğrenim gören Uygur öğrencilerin bazı düşük karakterli ve şahsı çıkarları için vicdanlarını satan bazılarına Çin Temsilcilikleri tarafından Uygur Türklerinin kanına bulaşmış Çin paralarının verilmesine  aracılık ettikleri görülmüştür. Ayrıca,2015 yılında Çin’in Ankara Büyükelçiliği tarafından Türk kamu oyunu aldatmak amacı ile Doğu Türkistan’da yasakladığı Nevruz Bayramı kutlamaları için İstanbul’dan Otobüsler kiralayarak bazı hain ruhlu düşük Uygur öğrencileri Ankara’ya götürmesi ile öne çıkmıştır.

????????????????????????????????????
Türkiye – Çin İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği : 2003 yılında Ankara merkezli olarak kurulmuştur.Genel Başkanı olarakKemal Koçak adında bir şahsın adı geçmektedir. 2013 yılında Dernek, merkezini Antalya’ya taşınmıştır. Üyeleri, Antalya,Burdur ve çevre illerden çıkarılan Mermer madeninin tek alıcısı konumunda olan Türk ve Çinli iş adamlarından oluştuğu söylenmektedir.

Hükümetin  FETÖ Terör Örgütü’nün yıllardan beri Çin’in mazlumu ve  mağdurları olan Müslüman Uygur Türklerine karşı  ısrarlı ve haince  yürüttüğü  ihanet  yuvalarını kapatması duyarlı ve bilinçli Türk kamu oyu ve özellikle Diaspora’da yaşayan UYgur Türkleri tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.

Etiketler: » » » » » »
Share
1251 Kez Görüntülendi.