logo

trugen jacn
14 Temmuz 2016

ATEİST ÇİN’İN LİDERİ Xİ’DEN MÜSLÜMANLARA” İSLAM DİNİ YERİNE KOMÜNİZM” DAYATMASI

Ateist Çin Komünist Partisi  iktidarındaki Çin’in  Cumhurbaşkanı Xİ, Çin’de yaşayan Uygur Türkü ve Çinli Müslümanalara  çağrı’da bulunarak  islam inancını terk ederek yerine Komünizm ideolojisine inanmalarını istedi.Çin Diktatörü’nün her sözü talimat olarak kabul edildiğinden Çin işgal yönetiminin   Doğu Türkistanlı Müslümanlara Çin diktatörünün bu çağrısını bahane ederek  yeni baskı, zulüm  dayatmalar uygulamaktan ve yeni devlet terörü  dalgası yaratmalarından  ciddi olarak  endişe ediliyor.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Pakistanın  ordu dilinde yayınılanan en  büyük ve önde gelen gazetelerinden  “Ruzname-i Pakistan = Pakistan Günlüğü)’nde   yayınlanan   bir haber yorumda dinsizliği devletin temel  esaslarından biri olarak kabul eden ateist Çin Cumhurbaşkanı Xi’in Pekin’de bir toplantı’da yaptığı  konuşmasında Müslümanlara “İslam dinini bırakmalarını,bunun yerine Komünizm ideolojisine inanmaları” çağrısında bulunduğunu yazdı. Pakistan’ın  önde gelen ve tanınmış  duayen gazetecisi Muciburrahman Şami tarafından kaleme alınarak yayınlanan yazı’da, Çin Cumhurbaşkanının islama karşı  yaptığı çağrı ve açıklamalarını eleştirilirken,Pakistan Müslümanları olarak bu konuşmalardan derin hayal kırıklığı  ve büyük üzüntü duyduklarını  ifade etti. Gazeteci Şami’nin makalesinde şunları da yazdı ; ” Çin, Pakistan’ın en yakın müttefiki ve dostudur.İlişkilerimiz uzun yıllardan beri bu dostluk ve müttefiklik çerçevezinde karşılıklı saygı ve güven esasına  dayalı olarak sürdürülmektedir. Ancak, Çin Cumhurbaşkanı’nın Çin’de yaşayan Müslümanlara karşı sarfettiği ve Pakistan’da büyük hayret ve infiale sebep olan konuşması  asla kabul edilebilir  değildir. Çin Lideri’nin Müslmanlara  dinlerini terk edip dinsizliğin ve Allahsızlığın en zirve yapmış şekli olan Komünizme inanmalarını ve İslam dini yerine dinsizliği(komünizmi) seçmeleri konusundaki telkin ve uyarılarından ciddi olarak büyük bir  rahatsızlık  ve derin bir üzüntü duyduğumuzu özellikle ifade etmek isterim. Ülkeler karşılıklı olarak bir birlerinin hak hukuk inanç ve temel değerlerine karşı saygı göstermeli ve bu konuda dikkatlı  olmalı ve konuşmalıdır.

Pakistan’in Müslüman komşusu Xinjiang’da(Doğu Türkistan’da) yaşayan Müslüman Uygur Din kardeşlerimize karşı. dini baskılar, kısıtlamalar,engeller ve yasaklamalar uyguladıklarını biliyoruz.Onların kutsallarının  şiddetle yasaklandığını ve bu yasaklara uymayanların şiddet uygulayarak cezalandırıldıklarından da bihakkin vakfız. Onların ibadet,hac.,namaz başta dini vecibelerini yerine getirmelerini şiddetli cezalar uygulayarak engelliyorlar. Bunun yanında  özellikle kutsal Ramazan ayında Orucu yasaklıyorlar ve ibadetlere engeller ve kısıtlamalar getiriyorlar. Çin’in kılık kıyafet,ibadet  ve Camii yasaklar başta olmak üzere her kutsal Ramazan ayında bu ülke’de meydana gelen  gerginliklerden  ve  karşılıklı şiddet olaylarından ayrıntılı olarak haberdarız.  Ancak,Çin Lideri’nin bu son çıkışı kabul edilebilir bir durum hiç değildir.  Çin’de yaşayan Müslümanlar özellikle uzun tarihe dayalı tarihi komşumuz ve din kardeşlerimiz olan  Uygur Müslümanlara  bizim de kutsal dinimiz olan İslam inançlarını yanı   dinlerini terk etmeleri konusundaki açıklaması  asla kabul edilemez ve çok endişe verici bir durumdur. Bu açıklamalardan Pakistan halkı olarak son derece endişe ve  kaygı duyuyoruz” şeklinde  tepki ve görüşlerini ifade etmiştir. 

Çin, Pakistan ve Hindistan'ın gecikmeli NSG üyeliği

Etiketler: » » » » » » » » » »

Share
1215 Kez Görüntülendi.