logo

trugen jacn
31 Mart 2016

İŞGALCI ÇİN,AKSU’DA 4 UYGUR GENCİNİ TOPLAM 20 YIL’A MAHKUM ETTİ

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
İşgalcı Çin , Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerine baskı,zulum,işkence,etnik assimilasyon dini ve ırkı soykırım uygulamalarını hiçbir tepki ile karşılaşmadan pervasızca sürdürüyor. Ortadoğu’da ulusal çıkarlarına odaklanan, gerekçeler,sebepler öne sürerek ve İNSAN HAKLARI’nın çiğnendiğini iddia ederek hayasızca ülkeler işgal eden küresel güçler İşgalcı, baskıcı.işkenceci ve soykırımcı Faşist Çin yönetiminin Doğu Türkistan’daki İnsan hakları ihlallerini görmemezlikten gelerek  onursuzca  göz yumuyor. Doğu Türkistan meselesini ise,”Düşük Yoğunluklu ve Kontrollu” bir  ortam ve seviye’de tutarak  ticari ve para ortağı Çin’i idare etmeye çalışarak Çin faşizmine çanak tutuyorlar.
İşgalcı Çin’in Doğu Türkistan’da her gün işlediği ve bir türlü Türk ve uluslar arası basında yer bulamayan yeni bir insanlık suçu örneklerine bir yenisi daha eklenmiş bulunuyor.
Yaklaşık 20 yıldır Doğu Türkistan dramını dünya’ya duyurmak için bıkmadan usanmadan ve yorulmadan yüksek ve güçlü bir irade sergileyen ve kutsal Doğu Türkistan davasını sağlam bir iman ile sürdürmeye çalışan Doğu Türkistanlı Aktivist ve aynı zamanda bir hürriyet savaşçısı de olan Mücahit, Abdulcelil Karakaş’ın yönettiği Doğu Türkistan Enformasyon Merkezi haber sitesinde yer alan bir habere göre , Aksu Vilayetinin Yanghi Köyünden Abdulkahhar, Mahmut ile  isimleri tesbit edilmeyen  toplam 4 Uygur gencini “Yerel makamlardan izin almadan yasa dışı olarak merkezi Çin’e seyahat etmek” suçlaması ile tutuklamış ve toplam 20 yıl hapis cezasına çarptırmıştır.
Adı geçen gençler 2014 yılının Mayıs ayında birlikte ticaret yapmak amacı ile Çin’in Şanghay kentine gitmiş ve bir süre sonra köylerine dönmüştü.Köylerine dönen bu gençler hemen tutuklanmış ve göstermelik ve ÇKP.’nın emrindeki sözde Halk mahkemesi’nce 5’er yıl hapis cezasına çarptırılmışlardır.
Uzmanlar ; Çin işgal yönetimi’nin , kendi vatandaşları olduğunu iddia ettiği Uygurların aynı devletin sınırları içerisindeki bir bölgeyi ziyaret etmelerini suç sayarak mahkum etmesi uygulamasının  Çin’in bir hukuk devleti değil, aksine Doğu Türkistan’daki ÇKP.Çete yönetiminin keyfi ve kişisel bir yönetim olduğunun bir kanıtı olarak  ifade ediyorlar. Ayrıca Çin,bu tür keyfi ve yasa dışı uygulamalar ile,Doğu Türkistanlı gençlerin hür iradesini ve işgale karşı tepkilerini dizginlemek amacında olduğunu belirtiyorlar.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1443 Kez Görüntülendi.