logo

trugen jacn
29 Şubat 2016

İŞGALCI ÇİN’DEN DİASPORA’DAKİ UYGUR AYDIN VE AKTİVİSTLERE ŞANTAJ VE ÖLÜM TEHDİDİ

kokbayraq-awtraliye-xitay-chaghan-paaliyitide.jpg

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

İşgalci Çin yönetimi,Doğu Türkistan’da kurduğu sömürgeci talan, ayırımcı baskı,zulüm, işkence,etnik assimilasyon dini ve milli soykırım ve diğer Nazist uygulamalarına karşı koyduğu ve bunun için  takibe uğradıkları için yurdunu, aile üyelerini ve yakınlarından ayrılırak yurt dışında  sürgün hayatını seçmek zorunda kalan Uygur aydınlarına karşı şantaj,baskı ve ölüm tehditlerini yurt dışında da sürdürdüğü bildiriliyor.
Ancak, İşgalçı Çin’in bu korkakça, utanmaz ve hayasızca yaptığı bu şantaj,tehdit ve korkutmalarının diaspora’da yaşayan uygur aydın ve aktivistlerini daha da kamçıladığı ve çalışmalarının  daha  da artmasına  faaliyetlerinin  barışçıl  eylemlerinin daha da güçlenmesine neden olduğu belirtildi. İşgalcı Çin,bir yandan ekonomik gücünü ortaya koyarak ,sosyal,kültürel yönden  çeşitli şekillerde bu gücünü kullanarak Türkiye,Kanada ve Avustralya başta Doğu Türkistan Türklerinin yaşadıkları bir çok ülke’de kendisine taraftar ve işbirlikçeler devşirme noktasında yeni bir atılımlara giriştiği gözleniyor.Bu ülkelerdeki bazı eski siyasetçi ve işadamlarını iğfal ederek ve onlara  çeşitli imkanlar vaadı ile bir çok Çin’e çalışan ve onların propagansını yapan bir çok sivil toplum kuiruluşları kurdurdukları biliniyor. İşgalcı Çin’in bu geleneksel sinsi aldatmaca, kandırma ve Müslüman Uygur Türkleri arasına fitne fesat sokarak bir birlerine düşürerek ayrıştırma, parçalama ve içten çökertme uygulamalarının işe yaramadığı ve sonuç vermediği görülüyor. Aksine, diaspora’daki Doğu Türkistan Türklerinin hak hukuk arama,Çini’in insanlık dışı uygulamalarını ulusularaarası topluma duyurma noktasındaki faaliyeteleri gün geçtikçe artıyon. Doğu Türkistan Milli bağımsızlık hareketleri dünya’nın her tarafında güçlenerek sürdürülüyor. Doğu Türkistan ve Uygur Türkleri sorunu uluslar arası bir mesele olmaya devam ediyor.

telghet-abbas-awstraliye-bayraq-chaghan.jpg

Cesur ve Kahraman  Aktivist  Talat Abbas ve Ailesi – Avustralya

Çin Şantaj ve Ölüm Tehdidinin Son Örneği Avustralya’da
Etnik Çinlilerin geleneksel Bahar kutlamaları dolayisiyle İşgalcı Çin’in 6 Şubat tarihinde Avustralya’nın Sidney kentin’de düzenlemek istediği sözde “Xinjiang Festivalı”nda konser salonuna girmeyi başarak ve burada Doğu Türkistan’ın bağımsızlık ve özgürlük sembolü ay yıldızlı gökbayrağı açarak sloganlar atarak protesto eden Talat Abbas’a İşgalcı Çin tarafından şantaj yapıldığı ve ölümle tehdit edildiği açıklandı.
Özgür Asya Radyosu internet sitesin’de yer alan haberlere göre, Çin gizli servis elemanlarının Talat Abbas’ın eylem düzenlediği konser salonunda ve daha sonra dışarıda çeşitli şekilde tehdit edildiği bildirildi.

Kahraman Aktivist Talat (Talgat) Abbas : Çin  beni ölümle Tehdit Etti. 
Özgür Asya Radyosuna açıklamalarda bulunan Doğu Türkistanlı Cesur, Kahraman hak hukuk aktivisti ve barışçıl   Protestocu Talat Abbas, kendisinin  Abbas Necip’in 1933’de kurulan Doğu Türkistan İslam Cumhuriyeti Genel Kurmay başkanı ve Turfan Milli Cephesi Kumandanı General Mahmut Muhiti’nin genel sekreteri olarak bağımsızlık mücadelesinde aktif rol alan bir Mücahidi’nın torunu olduğunu ve bundan de gurur duyduğunu beliriterek şöyle konuştu ; “ Dedem Abbas Necip bağımsız devletimiz Çin-Rus işbirliği sonucunda ortadan kaldırıldıktan sonra tutuklandı ve yıllarca Çin zindanlarında hapsedildi ve daha sonda şehit edildi.Babam Mahmut Necip,Urumçi Üniversitesinde öğretim üyesi olarak yıllarca Milletimize eğtim sahasında hizmet etti ve bunun için büyük haksızılıklara dücar edildi. Ben, sırf merhum dedem ve babamın evladı olmamdan dolayı sürekli dışlandım ve baskı ve tehditlere maruz kaldım. Bu yüzden Avustralya’ya göç etmek zorunda kaldım.Mazlum ve mağdur Milletimin feci ve dramatik durumunu Avustralya ve dünya’ya anlatmak için Doğu Türkistan sivil toplum kuruluşlarında görev aldım.Bunun bir Uygur Türkü olarak bizim için bir görev olduğuna inanıyorum.İşgalcı Çin bu yıl, Doğu Türkistan davasının Avustralya toplumu nezdinideki imaj ve kanaatını yıkmak ve kendi yalanlarına halkı inandırmak için bu ülke&de bulunan vicdanınnı satan İşbirlikçi yalakaları aracılığı ile “Xinjiang Festivalı” düzenlemek istediler.Ben de bu sinsi Çin yalan ve desiselerini boşa çıkarmak için bir şekilde salona girmeyi başardım.Belime dolayarak gizlediğim gökbayrağı temsil esnasında sloganlar eşliğinde diğer dava arkadaşım ile birlikte açarak işgalcı Çin’i protesto ettim. Benim arkadaşım ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu eylem Çin’in aldatmaca ve göz boyama amaçlı konserinin yarıda kalmasına ve salonun boşalmasına yol açtı.Protesto eylemimizın neticesi başarılı olmuştur.” şeklinde konuştu.
Talak Abbas İşgalçı Çin’in kendisini ve ailesini sürekli tehdit ettiğini şantaj yaparak kendisini Doğu Türkistan davasına katkı sağlamaktan ve yöndeki fikirlerinden vaz geçirimeye ve caydırmaya çalıştığını ifade ederek konuşmasını şöyle sonlandırdı; “ İşgalcı Çin Doğu Türkistan’da yaşayan yakınlarımı sürekli tehdit ediyor ve bana baskı yaparak aktivitelerimden vaz geçmemi sağlamalarını istiyor.Geçen yılın yaz aylarında eşim Ailesini ziyaret etmek için Doğu Türkistan’a gitmişti.Çin Polis ve istihbaratı kendisini birkaç kez sorgulamış ve benim için tehditler savurmuş ve hatta kendi geleceği ve hayatı için sonuç, iyi olmaz söylemi ile beni ölümle tehdit etmiş. Ben Vatanımı ve Milletimi çok seviyorum.Onları unutmak her Doğu Türkistanlı gibi benim için de ihanet olur.Çin’in tehditleri benim duygularım için bir kamçılama bu yöndeki çalışmalarım için bir olumlu bir şok ve atılım  olmuştur. Ülkemi işgal eden ve Uygur Türklerini toptan yok etmek isteyen Çin Zalimine boyun eğmek onun zulmünü daha da arttırmasına sebep olacaktır. Bir Doğu Türkistanlı Mücahit ve özgürlük savaşçısının evladı olarak bundan sonra ülkem için daha çok çalışacağım ve bu konuda daha çok gayret göstereceğim.Benim konser salonunda bayrak çıkarma ve slogan atma eylemim Çin’in tehdit ve şantajlarına karşı    çok  isabetli ve yerinde bir cevap olmuştur.”dedi.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1654 Kez Görüntülendi.