logo

trugen jacn
26 Ocak 2016

İŞGALCI ÇİN,DOĞU TÜRKİSTAN’İ “ SAVAŞ MEYDANI” İLAN ETTİ.

مېڭ جىيەنجۇ ئۇيغۇر رايونىنى بىر «جەڭ مەيدانى» دەپ كۆرسەتتى

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin işgal yönetimi,bu yılın başında kabul ederek yürürlüğe koyduğu sözde”Yeni Terör Yasası” ile Doğu Türkistan’i “Terörle Savaş Alanı “ olarak ilan ettiğiğini  bildirildi.
Özgür Asya radyosunun Çin’in resmi Yeni Çin(Xinhua) Ajansına dayanarak bildirdiğine göre Doğu Türkistan’ın Çin’in Terörle Savaş Meydanı olduğu söylemi, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyaset ve Kanun Komitesi genel sekreteri  Ming Ciyencu  tarafından 23 Ocak tarihinde Komitenin kapanış oturumunda sarfettiği bildirildi

hİTAY tUTUKLAMA
ÇKP.Merkez Komitesi Siyaset ve Kanun Komitesi genel Sekreteri Ming Ciyencu,Doğu Türkistan’in Çin’in terörle mücadelesinde ön cephe ve bir savaş meydanı olduğunu iddia ederek şunları söyledi, “ Doğu Türkistan’daki terör  faaliyetleri çok sıkı şekilde kontrol ve takip edilmelidir.Bölge’deki terörist faaliyetlerinin Çin’in orta ve büyük ölçekli şehirlerine sirayet etmemesi ve taşınmaması için çok sıkı önlemler alınmalıdır. Doğu Türkistan’daki “Terörle Savaş ve Sert Darbeler Vurma Operasyonları^’nda Çin’in yeni kabul ettiği yeni terör yasası en iyi ve halledici bir anahtar rölü oynayacaktır.Çin’in terörle mücdelesinde iç ve dış olmak üzere iki fiili durum şekillenmiş bulunmaktadır. Doğu Türkistan (Xinjiang)’da ise,hem iç ve hem dış olmak üzere iki savaş cephesi vardır. İnternet ve sosyal medya ve elektronik haberleşme bizim “Terörle Savaş”mızda biri iç, diğeri dış olmak üzere iki ayrı savaş cephesidir. Çin Halk Cumhuriyeti ve ÇKP.olarak bütün gücümüzü toplamalı ve savaş gücümüzü tayakküz durumuna getirerek savaşa hazır şekilde tutumalıyız. Hazırılamış olduğumuz bütün gücümüzle bu iki cephe’ye cesurca (İç-dış istihkam’a) saldırmalıyız. Terörle savaş,bizim için çok çetin geçecek bir  uzun soluklu bir mücadele sürecidir. Devletimizin güvenlik ve istihbarat organlarının hazırladığı istihbarat ve güvenlik raporlarına büyük bir güvenle inanmalı ve buna sarılmalıyız. Bu raporlar Terörle savaşımızda bizim için yönlendiricci bir amil olacaktır. Bu itibarla Terörle Savaş’ta Emir-Komuta mekanizmasının çok iyi yapılandırılması ve iyileştirilmesi gerekir.” Şeklinde konuştu.


Uzmanlar,İşgalcı ÇKP yönetiminin Kanun  komite başkanının söyleminin çok yeni şeyler içermediğini, fiili durumun tescili ve itirafı anlamına geldiğini ifade ediyorlar. Çn İşgal yönetiminin zaten yıllardan beri  Doğu Türkistan’ı bir savaş alanı ve Çin çehennemine çevirdiğini,bunun son örneğinin ise, Çin işgal güçlerinin geçen 13 Kasım’da Aksu/Bay’da Tanrıdağlarının eteklerindeki mağaralara saklanan 4’u çocuk,3’u kadın toplam 28 müslüman Uygur Türkü’nü acımasız ve vahşı yöntemlerle alev makinası ile yakarak ve üzerlerine bambalar yağdırarak katliam yaptıklarını ,bu vahşeti  dile getiren ve yayınılayan Fransız kadın gazeteci Ursula Gauthider’in bu yüzsden sınır dışı ettiğini belirtiyorlar.

Diğer yandan bazı bölge Uzmanları, İşgalcı Çin’in Komünist Partısı yetkilisinin bu söylemi ile yurt dışında yürütülmekte olan Doğu Türkistan Milli bağımsızlık mücadelesini de “Terörle Savaş” kapsamına aldığını,  ifade özgürlüğü bağlamında,yasal ve barışçı yollarla yapılan bu mücadelenin de yeni bir cephe sayıldığını,bunun ise,İşgalcı Çin’in ileride bu hareket mensuplarına karşı yeni eylemler ve alçakça saldırılar ve suikastlar  yapması için bir talimat olabileceği  noktasında birleşiyorlar.

Etiketler: » » » » » » »
Share
2071 Kez Görüntülendi.