logo

trugen jacn
19 Ağustos 2015

ÇİN’İN İRAN VE SURİYE’YE SATTIĞI SİLAHLAR PATLADI,BİNLERCE ÖLÜ

ÇİN’İN TİEN’JİN KENTİ’NDE İÇ SAVAŞIN YAŞANADIĞI SURİYE’YE VE BÖLGE’DE SAVAŞA FİİLEN TARAF OLAN İRAN’A SATTIĞI 23 FÜZE İLE SODİUM SİYANİD KESKİN ZEHİRLİ KİMYASALLARIN BULUNDUĞU YÜZLERCE SAVAŞ MALZEMESİ PATLADI. 10 BİN’E YAKIN ÇİN’Lİ HAYATINI KAYBETTİ,ONBİNLERCESİ İSE,YARALANDI.

Çin'de Suriye ve İran'a gidecek olan 23 füze patladı, 10 bine yakın çinli öldü

Çin’de İran ve Suriye’ye gidecekj 23 adet güdümlü füze ve Sodium Siyanid gibi keskin zehirli kimyasal maddelerin patlaması sonucu 10 bine yakın Çin vatandaşı hayatını kaybetti.Çin-Silah-2

Çin’in Tianjin kentinde 12 Ağustos’ta yaşanan patlamada ölenlerin sayısını Kominist Çin yönetimi 112 olarak verse de, Gümrük ve Liman çalışanlarının yanında güvenlik ve çevredeki halk olmak üzere 10 Bine yakın Çin’li hayatını kaybetti.

Patlama da sadece güvenlik görevlisi olarak çalışan 1000 Çin’li hayatını kaybetti. Patlamadan sonra olay yerine giden itfaiye ekibinden 300 Çin’li itfayeci sonraki patlamada yanarak öldü.

Cin-in-Suriye-Silah-destegi

Suriye’de Esad’a karşı savaşan Doğu Türkistan’lı Uygur mücahitlerden oluşan Türkistan İslam Cemaati, geçtiğimiz günlerde Suriye’de Esad’ın elindeki Muhembil denen beldeyi aldığını açıklamış  ve Esed yönetimine bağlı güçlerden  binlerce silah ve  mühimmat ganimet olarak ele geçirmişti.

Türkistan İslam Cemaati yayınladığı bir videoda ele geçirdiği ganimetlerin Çin malı olduğunu ve kominist Çin’in Suriye’de esad rejimine açıktan açığa destek verdiğini belirtmişti.İran’ın ve Suriye’nin başı çektiği yurt dışına satılan 23 adet güdümlü füze ve roket gibi silahların yanında, altın aramak için kullanılan Sodium Siyanid gibi keskin zehirli kimyasal maddelerin tonlarcası patlamış ve patlama uzay dan da görüntülenmişti.

Cin-in-Suriye-Silah-destegi-1

Çin basınında çok büyük aldatmacayla 112 olarak gösterilen patlamada Füzeler den hiç bahsedilmedi ve dünya basınından gizlendi.

Patlamada 10 bin araç yanmış ve sadece bu araçlarda 220 milyon dolarlık hasar meydana gelmişti.

Çin-Silah-3

Uzmanlara göre; Çin’in Müslüman toplumlar ve devletler arasındaki çatışmalı bölgelerde  her iki tarafa silah ve mühimmat satarak bu bölgelerdeki iç savaşı körüklemekte ve  Çin malı silahlarla daha çok Müslüman’in ölmesine sebep olmakatadır. Ayrıca,İsrail-Filistin catışmalarında de  yıllardan beri açık ve net olarak görüldüğü gibi Çin yönetimi, siyasi olarak Filistin’i desteklediğini ileri sürerken,  israil ile  ortak silah üretimi   ve ticaretinde ortaklık ve  yakın işbirliği içerisinde bulunmaktadır. Bu iki yüzlü, sinsi ve çatışmaları körükleyici tutum ise uluslar arası toplum tarafından nefret ile kınanmakata ve sadece para kazanmaya yönelik  progmatik  bu  tutum insanlık ve ahlak dışı bir  alçaklık olarak  kabul edilmektedir.

Kaynak : İslahhaber.com.tr

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2127 Kez Görüntülendi.