logo

trugen jacn

2019 ÜLKELER TERÖRİZM RAPOR’UNDA UYGUR SOYKIRIM İÇİN ÇİN’E AĞIR SUÇLAMALAR

Uygur Türkleri Son Dakika! Çin Uygur Türklerine Zulüm - Kamu ...

UYGUR HABER VE AŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

ABD Dışişleri Bakanığı tarafınran yayırlanan 2019 yılı Ülkeler Terör Raporunda Çin’e ağır suçlamalar ve eleştiriler yöneltildi.

Rapor’da Çin yönetiminin işgalı altındaki Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur.Kzak,Kırgiz ve diğer Müslüman Türk azınlak halklara terörü bahane ederek onlara ağır baskılar uyguladığı, fiziksil ve ileri teknolojiyi kulanarak onları sürekli takip ettiği bilgilerine yer verildi.

Raporun Çin ile ilgili bölümünde şu ifadeler yer alıyor ;

ÇİN’İN TERÖR BAHANESİNE VURGU
Raporun Çin bölümünde, Çin Komünist Partisinin “terörle mücadele” adı altında özellikle Sincan Uygur Özerk Bölgesi‘nde yoğun izleme ve takip faaliyetlerinde bulunduğu kaydedilirken, “Çin hükümetinin terörle mücadeleye yönelik kitlesel izleme ve kontrol, sansür, dini ve etnik azınlıkların asimilasyonu gibi baskıcı yaklaşımı insan haklarını göz ardı ediyor.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Çin’in bu faaliyetlerinde “Doğu Türkistan İslami Hareketi” grubunu mazeret olarak gösterdiğini, ancak bu grubun hala aktif olduğuna dair güvenilir bir delil olmadığı vurgulanan raporda, “Çin hükümeti, terörizm bahanesiyle Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki toplama kamplarında 1 milyondan fazla Uygur, etnik Kazak ve diğer Müslüman azınlık grup üyelerini gözaltına aldı.” ifadelerine yer verildi

Kaynak : www.takvim.com.tr/dunya/2020/06/24/abd-terorizm-2019-ulkeler-raporunu-y

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
550 Kez Görüntülendi.