logo

trugen jacn
25 Şubat 2015

DOĞU TÜRKİSTAN MİLLİ KURULTAYI SABIK BAŞKANI ENVER CAN : BEKİN PAŞAMIZ,DOĞU TÜRKİSTAN DAVASINDA ATİ’YE DÖNÜK HİZMETLERİ İLE TANINAN ÖNEMLİ BİR ÖNDERİMİZDİR..!

Almanya’nın Münih kentinde  yerleşik,  yaşayan Doğu Türkistan Milli  Kurultayı’nın sabık Başkanı  ve DUK:’un AP.nezdindeki daimi Temsilcisi Sayın Enver Can’ın merhum Gazi General Mehmet Rıza Bekin’i Anma Toplantısı  için gönderdiği  mesajı bilgilerini aşağıda bilgilerinize sunuyoruz ;  

Anma Toplantısı Tertip Komitesi  Başkanlığına ,

       Merhum Mehmet Rıza Paşamızı anma toplantısı için yolladığınız nazik davetiniz icin tesekkür ederim.
Uygur Türklerinin Aziz ve Kahraman  Türk Ordusuna kazandırdığı yegane ve  ilk Generali olan merhum Mehmet Rıza Bekin’ı  vefatının  5. yılında rahmet ve şükranla anıyorum.

         Merhum Paşamız Doğu Türkistanlıların “Vatan Hizmetinin Bittiği ve Ana vatan Hizmetine Başlaması gerektiği” yolundaki çağırılarına uyarak, Çin isgalindeki kutsal vatanına ve   doğduğu topraklara  olan görevini  bihakkın yerine getirmiş ve mazlum soydaslarinin hakli davasını  duyurmayave yürütmeye çalışmıştır.

 05 Şubat 1997 ‘de Gulca İnkilabından sonra  oyuşan toplumsal durum ve ihtiyaç üzerine İstanbul’da Istanbul’da Türkiye,Türkistan Cumhuriyetleri ve Avrupa Ülkelerinde faaliyet gösteren 10’dan fazla STK.larımızın katılımı ile  “Doğu Türkistan Milli Merkezi” nin kurulmasına öncülük etmiştir. Onun Başkanlığındaki “Doğu Türkistan Milli Merkezi”  Temsilcileri Türkistan  Cumhuriyetlerini Doğu Türkistan sınırına kadar ziyaret etmiş ve Türkistan coğrafyasında ve Doğu Türkistan’da mücadele etmekte olan halkımıza büyük moral ve manevi güç vermiştir.

Görülen lüzum üzerine Ekim/1999’de Doğu Türkistan Milli Merkezi’nin genel kurulu’nu 2.Doğu Türkistan Milli Kurultayı adı ile  Almanya’da toplamış ve bu teşkilatın Doğu Türkistan Milli Kurultayı adı ile bu ülke’de faaliyet yürütmesi oybirliği ile kabul edilmiştir. Doğu Türkistan Milli Kurultayı ile Dünya Uygur Gençleri Kurultayı’nın birleşmesi ile 2003’da Dünya Uygur Kurultayına dönüşmüştür.

Merhum Mehmet Rıza Bekin  Paşamız diaspora’da yaşayan bir Doğu Türkistanlı  Uygur Türkü olarak   Türkiye’deki ve uluslar arası platformlardaki bütün oluşum ve girişimlerin bizzat içinde bulunmuş ve  engin tecrübesi ve diplomatik yeteneği,toplayıcı,Kucaklayıcı ve birleştirici  yönü ile daima Cephenin ön saflarında bizlere önderlik etmiştir.Doğu Türkistan davasında ileriye dönük üstün hizmetleri ile temayüz etmiş önemli Liderlerimizden biridir.Tarihi hizmetleri ebediyen minnet ve şükran ile yad edilecektir.

    Vefatının 5.yılında Merhum Paşamızı bir kez daha minnet ve rahmetle anarken,büyük bir kadirşinaslık ve vefakarlık göstererek  bu anma toplantısını düzenleyen aziz kardeşlerime de teşekkür ederim.

       Çok değerli katılımcılara ve konuşmacılara en derin selam ve saygılarımı arz ederim.

Münih/Almanya 21.02.2015

Enver Can

“Dogu Türkistan (Uyguristan) Milli Kurultayı Sabık Başkanı

Etiketler: » »
Share
1813 Kez Görüntülendi.